De SALVAT! Piftie din carne de pasăre: Cea mai gustoasă rețetă, pas cu pas: Trucuri și secrete pentru cea mai bună piftie

Trucuri și secrete pentru cea mai bună piftie – Piftie din carne de pasăre – Rețeta completă, pas cu pas, în imagini

Ingrediente necesare: 2,5 L apă
Jumătate găină sau cocoș, fără piele
700 g gheare pui
2 gâturi, 2 inimi, 2 pipote de curcan
1 ceapă
1 morcov
10-15 boabe pier negru sau piper mozaic
2-3 căței usturoi
1 foaie dafin
Sare și condimente după gust

Mod de preparare: Pregătim carnea: curățăm, spălăm în mod corespunzător. Ghearele necesită o curățare minuțioasă. Punem carnea într-o cratiță mare, adăugăm apă rece cât să depășească carnea cu 1-1,5 cm, adăugăm și boabele de piper, foaia de dafin și 1 linguriță de sare.

Adăugăm și morcovul curățat și ceapa spălată, cu tot cu coajă. Facem o tăietură incompletă în mijlocul cepei. Fierbem totul împreună timp de 1,5 ore în Multicooker. Dacă folosiți o cratiță obișnuită și gheare de pui, fierbeți carnea timp de 4 ore din momentul în care apa dă în clocot, la foc mic. Adunați spuma care se va forma în acest interval de timp. Dacă nu folosiți gheare, fierbeți carnea în cratița obișnuită timp de 2-2,5 ore din momentul în care apa dă în clocot, pe foc mic. În cazul în care nu folosiți gheare, s-ar putea să fie necesară adăugarea suplimentară de gelatină.

După fierbere, lăsăm să se răcească timp de 15 minute, după care, opțional, puteți îndepărta grăsimea de pe suprafață. Această grăsime de poate păstra la frigider și se poate folosi pentru piure, de exemplu.

Scoatem morcovul și ceapa și punem toate carnea într-un bol separat. Adăugăm usturoiul pisat în zeamă, amestecăm și potrivim de sare. Lăsăm zeama să se răcească un pic după care o strecurăm.

Dezosăm carnea, tăiem în mici bucățele. Tăiem morcovul rondele și punem pe fundul vaselor în care vom pune piftia. De asemenea, puteți adăuga și câteva frunzulițe de pătrunjel.

Răspândim carnea în vase. De regulă, proporțiile sunt 1:1 sau 1:2 de carne și zeamă. Turnăm zeama strecurată în vase și lăsăm totul să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Dăm piftiile la frigider până se încheagă complet. În primele 2 ore, nu le acoperim cu capac ca să nu se formeze condens.

După plac, piftiile se pot răsturna pe un platou: acoperiți vasul în care se află cu un prosop cald, timp de 15-20 de secunde, după care piftia se va separa singură de vas și va ieși mult mai ușor. Savurați cu poftă! Poftă bună!