De SALVAT! Foietaj de casă Perfect: Da, perfecțiunea există, se prepară din 800g făină, 200 ml apă.. rețeta

Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Foietaj de casă Perfectto – Da, perfecțiunea există, se prepară din 800g făină, 200 ml apă, 200 ml lapte, 160g unt și…

Ingrediente necesare: 200 ml apă caldă
200 ml lapte cald
1 linguriță sare
8 g drojdie uscată
800 g făină
160 g unt moale
1 ou

Mod de preparare: Turnăm laptele cald și apa caldă într-un bol mare. Adăugăm sarea, oul și amestecăm, după care adăugăm și drojdia și amestecăm din nou. Adăugăm treptat făina cernută, amestecând inițial cu lingura după care frământând aluatul timp de 7-10 minute, până devine neted, omogen, moale și nelipicios. Modelăm aluatul într-o bilă, îl punem într-un bol curat, acoperim bolul cu folie alimentată și lăsăm aluatul la dospit la loc cald, pentru 20 de minute.

Ulterior, împărțim aluatul dospit în 8 bucăți egale din care formăm 8 biluțe. Acoperim biluțele cu folie alimentară ca să nu se usuce la suprafață. Pe suprafața de lucru presărată cu făină, întindem prima bilă de aluat în formă rotundă și subțire de 2-3 mm. Procedăm la fel și cu celelalte bile, suprapunându-le și ungându-le pe fiecare cu unt moale. Foaia superioară o lăsăm uscată, fără unt. Acoperim foile de aluat cu folie alimentară și dăm la frigider pentru 20 de minute, după care le întindem într-un blat mare, dreptunghiular. Ungem blatul cu untul rămas și rulăm.

Tăiem în bucăți, modelăm preparatele și le coacem. Savurați cu poftă! Poftă bună!