NU IGNORA! Cea mai bună cremă de vanilie pentru prăjituri de casă: Rețetă ușoară și aromată, ideală pentru prăjituri de casă

Cremă de vanilie pentru prăjituri – Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă pe care am găsit-o; se prepară din următoarele ingrediente…

Ingrediente: 500 ml lapte
100 g zahar pudra
40 g faina / 20 g amidon
6 galbenusuri
un baton vanilie

Cum se prepară? Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie despicata pe jumatate si cu miezul scos. Dupa ce laptele a fiert, se scoate pastaia de vanilie si se pune laptele in bolul mixerului, in care se adauga ouale, zaharul si faina/amidonul.

Se amesteca treptat pana cand compozitia devine cremoasa, apoi se pune din nou pe foc crema rezultata in care se amesteca constant. Nu se fierbe mai mult de 2-4 minute.

Vezi și… Cum se pregătesc cele mai gustoase rulouri cu cremă de vanilie?

Ingrediente: Pentru aluat: 2 oua
6 linguri zahar
5 linguri ulei
100 ml lapte
1 lingurita esenta vanilie
25 g bicarbonat de sodiu
o lingura zeama de lamaie
faina, cat cuprinde

Pentru cremă: 500 ml lapte
5 galbenusuri
150 g zahar
2 linguri amidon
o lingura unt
2 lingurite esenta vanilie
zahar pudra, pt decor

Cum se prepară? Pentru aluat, mixezi ouale cu zaharul si cand capata o consistenta cremoasa adaugi uleiul, laptele , bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina, cat sa obtii un aluat tare.

Intinzi din aluat o foaie subtire, din care tai fasii, pe care le rulezi pe forme. Le azezi in tava tapetata si le dai la cuptor sa se rumeneasca usor. Pentru crema, incalzesti laptele, iar cand incepe sa fiarba il dai deoparte.

Mixezi galbenusurile cu zaharul, amidonul si laptele caldut. Pui laptele pe foc si amesteci pana incepe sa se ingroase. Adaugi esenta de vanilie si untul, lasi crema sa se racoreasca, dupa care o pui la frigider. Umplii rulourile si le pudrezi cu zahar. Savurați cu drag! Poftă bună!