De Știut – La ce ajută o felie de pâine cu oțet lăsată în bucătărie – Ce trebuie să faci cu oţetul

Deşi este folosit de obicei pentru gătit, oţetul are numeroase alte întrebuinţări şi beneficii. Adesea, câteva mici trucuri cu efecte rapide ne uşurează munca în casă. Oţetul face şi el parte din categoria produselor extrem de utile în gospodărie.

Sifonul chiuvetei din bucătărie: Pentru a desfunda sifonul chiuvetei din bucătărie şi pentru a elimina mirosul neplăcut, turnaţi 1 pahar de bicarbonat de sodiu, apoi aceeaşi cantitate de oţet, după care turnaţi apă fierbinte. Lăsaţi să acţioneze cel puţin 10 minute.

Spălatul paharelor cu oţet: Clătirea paharelor în apă rece cu puţin oţet previne pătarea acestora (cu urmele picăturilor de apă).

Scoaterea petelor de transpiraţie de pe haine: Amestecaţi două părţi oţet alb cu o parte apă caldă. Ȋnmuiați locul pătat în această soluţie şi lăsaţi-l să acţioneze timp de 2-3 ore, după care spălaţi în mod normal.

Balsam de rufe: Oţetul poate înlocui balsamul de rufe din comerţ, lăsând hainele moi şi catifelate. În plus, va curăța şi depunerile de calcar din maşina de spălat. Amestecaţi jumătate de cană de oţet alb cu jumătate de cană de apă şi apoi puneţi lichidul în cuva pentru balsamul de rufe.

Miros neplăcut din coşul de gunoi: Dispare complet dacă se lasă în el, peste noapte, o felie de pâine îmbibată cu oţet. Geamurile maşinii sunt ferite de îngheţ: Spălaţi geamurile cu o soluţie compusă din trei părţi de oţet alb distilat şi o parte apă. Aciditatea va împiedica formarea gheţii.

Distruge bacteriile din carne: Preparaţi un amestec din 1/4 ceaşcă de oţet balsamic pentru fiecare 2 kilograme de carne în care adăugaţi ierburi şi condimente. Marinaţi carnea în oţet pentru a o frăgezi şi a distruge bacteriile, şi gătiţi-o fără a o clăti. Previne spargerea ouălor: Puteţi preveni spargerea ouălor prin adăugarea în apă de fiert a două linguri de oţet. Reînnoieşte buretele de baie: Pentru a dezinfecta buretele de baie şi pentru a dizolva eventualele reziduuri, ȋnmuiați-l într-o soluţie compusă în părţi egale de apă şi oţet, timp de 24 de ore.