DE SALVAT! Supa de roșii a doctorului Laza face minuni! Beneficii pentru inimă și oase! Rețeta

Pentru a prepara aceasta supa ai nevoie de suc de rosii, orez si radacinoase. La final vei obtine o supa care va aduce

numeroase beneficii sanatatii. Este o supa ce contine numeroase vitamine, minerale, dar si antioxidanti. Contine vitamine precum vitamina A, vitamina C, vitamina K, vitamina B. De asemenea, este o sursa importanta de fier, fosfor, potasiu, zinc, magneziu.

Sucul de rosii folosit pentru a prepara acesta supa poate fi atat fiert, cat si crud. Potrivit studiilor, rosiile isi pastreaza substantele nutritive chiar si dupa ce sunt gatite. Se pare ca se inregistreaza chiar o crestere a nivelului de licopen dupa ce rosiile sunt puse la fiert. De aceea sucul de rosii facut pentru iarna aduce numeroase beneficii sanatatii si se poate consuma fara a fi combinat cu alte alimente.

Pentru a prepara aceasta supa, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 de ml de suc de rosii

750 de ml de apa

2-3 linguri de orez

1 ceapa medie

1 morcov mediu

un sfert de telina

1 legatura de patrunjel

putina sare

1 lingurita de ulei de masline

Radacinoasele trebuie sa fie curatate si date pe razatoare. Se pun intr-un recipient, cu ceapa, dupa care se adauga 250 de ml de apa. Trebuie lasate la foc pentru 5 minute. Apoi se pune sucul de rosii, se adauga orezul si o jumatate de litru de apa. Se lasa totul la fiert la foc mic pentru 20 de minute. Apoi se ia supa de pe foc si se adauga patrunjelul, care a fost tocat marunt. Dupa ce se raceste, se poate adauga si uleiul de masline.