Tort de ciocolată: simplu și rapid! Amestecați totul și gata!

Acest tort minunat, care se prepară ușor și rapid, are un gust intens de ciocolată: este pregătit din blat fin de ciocolată, cremă de brânză și ciocolată, fiind acoperit la sfârșit cu glazură de ciocolată. El este înalt, aspectuos și delicios!

INGREDIENTE: Pentru blat:

-4 ouă (235 g +/- 15 g);

-120 g de zahăr (6 linguri);

-80 g de smântână fermentată (3 linguri);

-100 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (½ pahar de 200 ml);

-175 g de făină (9 linguri);

-55 g de pudră de cacao (5 linguri);

-12 g de praf de copt (2.5 lingurițe);

-2 g de sare (¼ linguriță).

Pentru cremă: -400 g de cremă de brânză (Philadelphia, mascarpone);

-100 g de smântână fermentată;

-250 g de lapte condensat;

-55 g de pudră de cacao (5 linguri).

Densitatea cremei poate fi reglată, în funcție de smântâna fermentată utilizată. Dacă aceasta este mai lichidă, folosiți 100 g de smântână la 400 g de cremă de brânză. Dacă ea este grasă și densă, puteți să adăugați 200 g de smântână și 300 g de cremă de brânză.

Pentru sirop:

-100 ml de apă;

-50 g de zahăr (2.5 linguri);

-20 ml de coniac sau brandy (opțional).

Pentru glazură:

-100 g de ciocolată neagră 50%;

-40 ml de lapte (4 linguri);

-60 g de unt.

Din aceste ingrediente veți obține un tort cu dimensiunile de 15 x 18 cm, înălțimea de 9 cm și greutatea de 1700 g.

MOD DE PREPARARE:

1.Pregătiți aluatul: spargeți ouăle într-un bol adânc. Adăugați zahărul, smântâna fermentată și uleiul. Amestecați cu mixerul până la omogenizare.

2.Adăugați făina cernută împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Amestecați cu mixerul pornit la viteză mică până veți obține un aluat omogen, destul de lichid, care se scurge ușor de pe spatulă. 3.Transferați aluatul pe tava standard a cuptorului (32 x 39 cm), tapetată cu hârtie de copt. Răspândiți-l uniform. 4.Coaceți blatul timp de 12-15 minute în cuptorul preîncălzit până la 200°C. Verificați dacă este gata prin testul cu scobitoarea. Timpul de coacere depinde de grosimea blatului și de caracteristicile cuptorului dumneavoastră.

5.Lăsați blatul să se răcească pe grătar. Apoi răsturnați-l pe o altă bucată de hârtie de copt și îndepărtați hârtia, pe care el s-a copt, de pe suprafața lui.

6.Uniformizați marginile blatului, după care tăiați-l în 4 părți egale.

Dacă doriți, puteți să măcinați bucățelele rămase după uniformizarea marginilor blatului și să le utilizați pentru decorarea marginilor tortului. Dacă nu planificați să procedați astfel, pur și simplu mâncați-le: sunt delicioase.

7.Pregătiți siropul: fierbeți apa și zahărul timp de 2 minute din momentul clocotirii.

8.Transferați siropul obținut într-un bol curat și lăsați-l să se răcească până la temperatura camerei. Apoi, dacă doriți, puteți să adăugați coniacul în el. 9.Însiropați blaturile cu siropul obținut, folosind pensula de silicon.

10.Pregătiți crema: puneți smântâna fermentată, crema de brânză, pudra de cacao (cernută) și laptele condensat într-un bol adânc. Inițial amestecați cu spatula, ca să combinați toate aceste ingrediente. Apoi bateți-le cu mixerul pornit la viteză mică, ca să se transforme într-o cremă omogenă și pufoasă.

11.Asamblați tortul: suprapuneți blaturile însiropate pe un platou (preferabil, în interiorul unei forme reglabile, tapetate cu folie acetat), presându-le ușor și ungându-le cu câte 1/3 din crema pregătită. Blatul superior nu trebuie uns cu cremă.

12.Pregătiți glazura: încălziți untul și laptele pe foc sau în cuptorul cu microunde până vor ajunge aproape de punctul de fierbere.

13.Adăugați ciocolata ruptă în bucățele, astfel încât să fie acoperită complet de soluția fierbinte. Lăsați-le să interacționeze pe parcursul a 1-2 minute, după care amestecați-le cu telul până la omogenizare.

14.Răspândiți uniform glazura de ciocolată pe suprafața tortului. 15.Dați-l la frigider până când glazura se va închega. Apoi îndepărtați forma reglabilă și folia acetat din jurul lui. 16.Porționați și serviți tortul mega ciocolatos! Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!