Cum să creșteți un avocado din sâmbure! Simplu și rapid! Cea mai bună metodă

Astăzi, veți afla cum puteți germina un sâmbure de avocado. Acest fruct tropical exotic nu

se întâlnește frecvent pe mesele noastre, cu atât mai mult pe pervazuri. Iată de ce multe persoane nici nu cunosc cât de simplu și ușor este lucrul cu el, cât de simplu germinează, crește și ajunge la starea de copac matur frumos. Vrem să vă prezentăm câteva nuanțe. Chiar dacă nu sunteți un specialist în cultivatul

florilor, procesul vă va captiva și va fi foarte interesant, în special dacă implicați copiii. Totul este foarte simplu, nu are cum să nu vă reușească!

Indiferent de starea fructului, fie el prea copt sau necopt, sâmburele oricum va încolți. Dar, ar fi bine să alegeți un avocado mai moale, pentru că este mai gustos și sâmburele se îndepărtează mai ușor.

1. Deci, tăiați fructul în jumătate pe lungime, rotiți jumătățile în direcții diferite și scoateți sâmburele.

2. Puteți pune deja sâmburele în apă, dar rădăcinile vor apărea foarte greu peste 1-2 luni sau poate mai mult, dar procesul poate fi grăbit. Tăiați 2 mm din vârf cu un cutter, introduceți scobitori și așezați sâmburele deasupra unui pahar cu apă.

Sfat. De asemenea, puteți folosi un pahar mic de diametrul sâmburelui și în acest caz nu aveți nevoie de scobitori.

3. Urmăriți nivelul apei, pentru că ea se evaporează. Tăietura trebuie să se afle în apă (1-3 mm), iar locurile unde ați înfipt scobitorile trebuie să fie deasupra apei, pentru ca sâmburele să nu putrezească.

Sfat. În general, sâmburele de avocado nu este predispus la mucegai, dar dacă în aceste găuri pătrunde apă, ar putea începe procesul de putrezire.

4. După această procedură, puteți aștepta rădăcini deja peste 2-3 săptămâni, iar rădăcinile cresc rapid și, peste aproximativ 1 lună, sâmburele va putea fi plantat. Mărimea optimă a rădăcinilor este de 2-3 cm.

5. În calitate de substrat, folosiți sol universal pentru plante de interior cu nivelul pH 7.

6. Sădiți sâmburele cu rădăcini, nu-l adânciți tare, doar 1/3 din el, și așezați ghiveciul pe un pervaz luminos. 7. Primele luni, copăcelul crește foarte repede și este foarte important să nu-i permiteți să crească pur și simplu în înălțime. Puteți să formați un copac după plac: puteți aștepta să crească tulpina, apoi ciupiți vârful copacului, sau îl puteți ciupi din start, după ce pe copac se formează 8 frunze.

8. Planta de avocado este foarte înțeleaptă, ea nu putrezește de la rădăcină, iar rădăcina nu poate fi afectată de vreo boală, deoarece sâmburele începe să se usuce la suprafață. Astfel, uscându-se treptat, el părăsește tulpina plantei.

9. Irigați planta peste aproximativ o zi, solul nu trebuie să se usuce complet, pentru că vor avea de suferit rădăcinile. Respectiv, iarna veți uda avocado moderat de 2-3 ori pe săptămână, iar vara peste o zi.

10. Dacă mugurul pe care îl dă sâmburele se usucă, puteți da la gunoi sâmburele înrădăcinat. Chiar dacă rădăcina este puternica, minunea nu se va întâmpla. Mult spor!