Conopidă – fără ouă, fără carne, fără prăjire! O rețetă gustoasă, sănătoasă și aromată

Vă propunem o rețetă vegetariană de mâncare gustoasă, sănătoasă și desigur simplu de pregătit. Conopidă fără ouă, fără carne, fără prăjire și cu un set minim de ingrediente.

INGREDIENTE:

– 1 conopidă;

– 1 ceapă;

– 2 roșii;

– ardei gras;

– coriandru proaspăt;

– ulei de măsline;

– sare, piper negru, chimen, boia;

– usturoi granulat;

– 250 gr de mozzarella.

MOD DE PREPARARE:

1. Separați conopida în buchețele, adăugați apă, sare, chimen, puneți capacul și fierbeți conopida timp de 15 minute, după ce apa dă în clocot. 2. Tăiați ceapa bucăți mici, adăugați ulei de măsline, sare și o prăjiți la foc mic sub capac.

3. Curățați ardeiul gras de cotor și semințe, apoi îl tăiați cuburi.

4. Adăugați ardei în tigaie și gătiți legumele împreună sub capac.

5. Treceți roșiile prin răzătoarea mare, turnați sosul în tigaie, adăugați piper negru, boia, chimen, usturoi granulat, amestecați și îl gătiți, până devine dens.

6. Scurgeți conopida de lichid, adăugați ulei de măsline și o pasați cu furculița. Adăugați coriandru mărunțit și amestecați. 7. Repartizați compoziția în forma de copt într-un blat uniform, îl acoperiți cu sos de legume și presărați cașcaval răzuit.

8. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la 250°С pentru 25 de minute. Budinca este perfectă pentru prânz sau cină și se pregătește în minute numărate. Serviți-o presărată cu verdeață.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!