Nu mai arunca! Puterea vindecătoare a cojilor de ou: Cum se folosesc

Coaja este 90% carbonat de calciu , care este usor absorbit de organism. Contine cupru, fluor, fier, mangan, fosfor, sulf, zinc, precum si siliciu si molibden, care sunt atat de sarace in alimentatia noastra zilnica.

Ce este util: Omul de stiinta rus V.V. Karavaev, care a dezvoltat un sistem eficient pentru imbunatatirea corpului, recomanda administrarea cojilor zdrobite pentru a normaliza echilibrul alcalin-acid.
Coaja indeparteaza radionuclizii. Intareste activitatea vitala a celulelor, ajuta la intarirea muschiului inimii, precum si a muschilor scheletici si oculari.

Este util pentru durerile de stomac, astm, artrita, osteoporoza, leziuni osoase, reumatism, urticarie, constipatie, insomnie si pentru eliminarea reactiilor alergice.

Compozitia cochiliei coincide cu compozitia oaselor si a dintilor, deci ar trebui luata in caz de unghii fragile , sangerarea gingiilor, sensibilitatea dintilor la mancarea rece sau fierbinte, durerea de dinti.

Este deosebit de important sa adaugati coji la alimente atat pentru femeile care asteapta nasterea unui copil, cat si pentru copiii de la un an pana la sase ani, deoarece procesele de formare osoasa in corpul lor sunt cele mai intense si necesita un aport neintrerupt de calciu. . Cochilia, inclusa in alimentele pentru bebelusi timp de pana la un an, este extrem de benefica pentru rahitism si anemie (consultati medicul!).

Doar coaja oualor crude are efect de vindecare. Spalati bine ouale in apa calda si sapun, clatiti bine, scoateti albusul si galbenusul, indepartati filmul care acopera interiorul cochiliei si clatiti-l din nou. Uscati cojile timp de 2-3 ore (dar nu intr-un loc fierbinte sau in lumina directa a soarelui, deoarece calciul se descompune in lumina).

Este mai bine sa macinati coaja in pulbere (si nu intr-o pulbere fina) intr-un mojar de portelan, dar este destul de acceptabil sa o macinati si intr-o rasnita de cafea, desi acest lucru face ca coaja sa fie mai putin activa. Frecati bine cojile, astfel incat sa nu ramana nici cele mai mici particule care pot rani membrana mucoasa.

Pastrati pulberea rezultata intr-o sticla de sticla intunecata , astfel incat coaja sa nu mucegaiasca.

Luati pudra cu branza de vaci, terci si alte feluri de mancare adecvate. Si nu va fie teama ca excesul de calciu va fi depus pe oase si articulatii – acestea sunt in mod ideal excretate din corp.

Dozare
Luati 1,5-5 g pulbere pe zi, in functie de varsta (greutatea unei cochilii este de 3,5-5 g).

Pentru un copil de la 6 luni la 1 an, dati pulbere pe varful unui cutit, de la 1 la 3 ani – de doua ori mai mult.

Sfaturi
Inainte de a lua pulberea,stoarceti cateva picaturi de suc de lamaie in ea, in timp ce reactiile chimice vor transfera calciul si alte substante continute in coaja in forme care sunt bine absorbite de organism.

Este mai bine sa luati acest medicament inainte de culcare, deoarece noaptea calciul este absorbit mai eficient.