Laptele de capră poate distruge toate problemele în 90 zile – Cum se folosește

Aşa cum bine ştim, cei mai longevivi oameni de pe planetă trăiesc în Munţii Caucaz, şi asta pentru că din alimentaţia de fiecare zi a lor nu lipseşte laptele de capră. Pe lângă ridicarea

imunităţii, acesta are şi rolul de a echilibra toţi factorii fizici şi psihici de care organismul uman are nevoie. Cura cu lapte de capră crud fortifică plămânii, tratând până la vindecare afecţiunile cardiovasculare şi intestinale. Cancerele descoperite în faza incipientă a bolii pot fi stopate după un tratament de 90 de zile. Monahul Gheorghios Karaisaridis, din Atena, deţine taina multor leacuri mănăstireşti, unul dintre cele mai apreciate fiind tămăduirea cu lapte de capră crud.

Cel de la animalele cu blana roşie este mai sănătos

Opţiunile în ceea ce priveşte consumul de lapte dincolo de vârsta copilăriei sunt diferite, acesta fiind cel mai bine tolerat în primii ani de viaţă, conform cercetătorilor tasmanieni. Având în vedere faptul că întreaga viaţă a omului este o luptă continuă cu mediul în care acesta trăieşte, prioritară trebuie să fie întărirea sistemului imunitar al fiecăruia. Laptele pe care îl dau caprele roşii este cel mai sănătos, cu condiţia ca acesta să fie consumat crud. Laptele de capră nefiert, consumat cât mai repede după mulgere, fortifică

organismul şi întăreşte imunitatea naturală în TBC, anemii, afecţiuni paratiroidiene care generează spasmofilii rebele sau cronice, dezechilibre hormonale, cancere în forme incipiente, convalescenţe majore sau atrofii musculare. Modul în care consumul de lapte crud ajută organismul face ca acesta să acţioneze ca un medicament, înlăturând slăbiciunea, redând vigoarea şi ajutând organismul să lupte cu boala. Chiar şi persoanelor care se consideră perfect sănătoase li se recomandă un consum minim de 200 ml de lapte de capră crud pe zi, acesta stabilizând imunitatea specifică fiecărei vârste, iar cei bolnavi recăpătându-şi rezistenţa, reuşesc să lupte cu forme dintre cele mai severe ale bolilor.

Luaţi şi miere de două ori pe zi

În tratarea bolilor, laptele de capră este preferat celorlalte tipuri de lapte, deoarece conţine un acid organic foarte puternic, care s-a demonstrat că opreşte evoluţia cancerului aflat în stadiul incipient. Cura cu lapte de capră se poate face şi în reprize scurte, de cinci-zece zile, în situaţia în care este consumat pentru energizarea şi mineralizarea unui organism predispus la anumite boli. Cantitatea recomandată pentru fiecare zi este de 250 ml lapte dimineaţa şi 250 ml seara, la un sfert de oră după masă.

În tratamentul bolnavilor diagnosticaţi cu cancer, laptele de capră se bea timp de 90 de zile, după cum urmează: 200 ml cu un sfert de oră înaintea micului dejun, 200 ml cu jumătate de oră înaintea mesei de prânz şi 200 ml cu un sfert de oră înaintea cinei.

Dacă tratamentul este administrat copiilor, laptele de capră se va dilua în proporţie de 30% cu ceai de muşeţel.

Acelaşi procedeu se va folosi şi în cazul adulţilor cu afecţiuni cronice ale colecistului sau ficatului, dar asta numai în prima săptămână de tratament. În cazul oricărei forme de administrare, în fiecare zi a curei se vor lua două linguriţe cu miere de salcâm, una la ora 10:00, iar cealaltă la ora 16:00, pe tot parcursul tratamentului.

Napoleon Bonaparte a ţinut această cură

Despre problemele de sănătate pe care le-a avut Napoleon Bonaparte se ştia încă din vremurile gloriei sale, dar ceea ce a stat la baza tuturor suferinţelor marelui comandant de oşti a fost fără îndoială slaba sa rezistenţă fizică, accentuată de stresul acumulat de-a lungul solicitantelor sale campanii militare. Şi pentru că niciodată n-a fost o persoană viguroasă, întotdeauna a apelat la leacuri. În urma efortului fizic extrem de solicitant, Napoleon a căpătat o suferinţă a tubului digestiv, pe care permanent o trata cu leacuri indiene şi caucaziene. O zi din viaţa împăratului începea cu o cană cu lapte de capră crud şi se termina cu o cană cu fiertură de orz, în care punea de fiecare dată o bucăţică de lemn dulce. Se ştia încă din vremea aceea că, dintre toate tipurile de lapte întâlnite la mamifere, laptele de capră se aseamănă în cea mai mare măsură cu cel uman, motiv pentru care cei care se îngrijeau de sănătatea împăratului ştiau că laptele de capră nu trebuie să-i lipsească niciodată. Multă vreme după aceea, cercetători din diferite colţuri ale lumii au fost de părere că produsele lactate nu sunt bune, deoarece conţin grăsimi saturate care afectează sănătatea inimii, dar până la urmă s-a ajuns la concluzia că mai ales laptele de capră protejează organismul împotriva afecţiunilor cardiace şi a accidentelor cerebrale.

Cum se păstrează

– Călugării caucazieni, care nu aveau capre pe lângă bordeiele lor şi nu puteau avea la îndemână laptele proaspăt muls, au mai adoptat o variantă care să le vină în ajutor: păstrau laptele chiar şi trei zile în ulcele de lut. Acesta se acrea, dar îşi păstra aproape toate proprietăţile, cu condiţia ca înainte de a fi consumat să nu se amestece decât cu ajutorul unei linguri de lemn;

– În zilele noastre este de preferat păstrarea laptelui crud în frigider, ceea ce-i conferă mai multă prospeţime.

De reţinut! Laptele de capră se bea de fiecare dată crud.