Curăță arterele, vasele și ne protejează creierul – Semințele de Floarea-soarelui – Cum se folosesc

Înfundarea arterelor şi a vaselor de sânge pune în pericol sănătatea inimii. Pentru a preveni aceste probleme, popoarele antice foloseau un remediu simplu, dar cu

efecte maxime. Află despre ce este vorba. Remediul care ajută la desfundarea arterelor şi a vaselor de sânge se prepară din seminţe crude de floarea-soarelui şi apă.

Compoziție

Cum te ajută seminţele de floarea-soarelui? Acestea sunt bogate în vitamine şi minerale, în special în vitaminele E şi B1. Seminţele de floarea soarelui şi fisticul au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g.

Fitosterolii sunt compuşi existenţi în plante, care au o structură chimică foarte asemănătoare cu a colesterolului, iar atunci când sunt prezenţi în dietă în cantităţi suficiente, se consideră că ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge, la îmbunătăţirea răspunsului sistemului imunitar şi scăderea riscului de a face anumite tipuri de cancer.

Datorită substanţelor nutritive pe care le conţin, seminţele de floarea-soarelui menţin sănătatea musculaturii, reduc colesterolul rău din sânge, diminuează inflamaţiile şi previn apariţia tumorilor canceroase.

Cum se prepară remediul?

Ai nevoie de: 1 cană mică de seminţe crude de floarea-soarelui şi 1/2 litri de apă

După ce ai fiert apa, toarn-o peste seminţe. Lasă amestecul la infuzat două ore, timp în care ţi vasul folosit acoperit. După expirarea timpului, strecoară lichidul şi depozitează-l într-o sticlă închisă la culoare.

Cum se foloseşte?

Se bea câte o cană din acest ceai în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.

Doctorii recomandă acest remediu şi în cazul în care există probleme la nivelul circulaţiei sangvine-te simţi obosită, îţi este mai tot timpul frig sau suferi de sindromul picioarelor neliniştite, problemă care poate apărea adesea şi la nivelul mâinilor.