Chifle-rulouri cu pudră de cacao și nuci — un deliciu inegalabil: Rețeta

INGREDIENTE (pentru 22 bucăți):

Pentru aluat:

-400 ml de lapte cald;

-120 g de zahăr;

-100 ml de ulei;

-o linguriță de drojdie uscată;

-un praf de sare;

-750-800 g de făină;

-20 g de pudră de cacao;

-2 ouă.

Pentru uns:

-20-30 ml de lapte;

-20 g de unt topit;

-un gălbenuș de ou.

Pentru umplutură: 100 g de nuci mărunțite.

MOD DE PREPARARE:

1.Bateți ouăle, zahărul și un praf de sare cu telul până la omogenizare.

2.Adăugați laptele cald, drojdia uscată și uleiul. Amestecați.

3.Adăugați făina cernută și frământați aluatul. El trebuie să fie omogen, moale, elastic și nelipicios. 4.Divizați aluatul obținut în 2 bucăți egale. Încorporați pudra de cacao într-una dintre ele (prin frământare).

5.Divizați cele 2 tipuri de aluat în câte 2 bucăți egale. Modelați-le sub formă de bile și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le să dospească pe parcursul a 1-1.5 ore.

6.Întindeți o bucată de aluat alb și o bucată de aluat de ciocolată sub formă de blaturi pătrate/dreptunghiulare.

7.Ungeți blatul alb cu lapte, folosind pensula de silicon. Apoi transferați blatul de ciocolată pe el, întinzându-l bine cu mâinile, astfel încât marginile lor să se afle la același nivel. Întindeți-le puțin cu sucitorul, ca să se lipească între ele. 8.Ungeți suprafața blatului de ciocolată cu unt topit și presărați-o cu nuci mărunțite.

9.Tăiați blatul dublu în jumătate (în direcție longitudinală). Rulați fiecare bucată rezultată sub formă de rulou, începând de la o margine longitudinală. 10.Tăiați ruloul obținut în bucățele egale, cu lungimea de 7-8 cm.

11.Procedați similar cu celelalte 2 bucăți de aluat.

12.Așezați chiflele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spații libere între ele. Acoperiți-le cu folie alimentară și lăsați-le să se odihnească pe parcursul a 15-20 minute.

13.Ungeți-le suprafața cu ou bătut.

14.Coaceți chiflele timp de 20-25 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. Lăsați-le să se răcească. 15.Serviți-le și bucurați-vă de gustul și textura lor minunată. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!