Cremă perfectă pentru torturi și prăjituri! – Rețeta

Crema fiartă franțuzească pe bază de gălbenușuri are un gust intens și o aromă minunată de lămâie cu parfum de vanilie naturală. Ea își menține stabil forma și poate fi

folosită pentru torturi, prăjituri, brioșe, rulade, decorul complicat cu compoziții de flori pentru torturi și deserturi. După ce se răcește, crema se fixează pe prăjitură și îi oferă un aspect complet.

INGREDIENTE: – 400 gr de unt moale (natural și de calitate);

– 200 gr de zahăr;

– 80 gr de apă;

– 6 gălbenușuri;

– 20 gr de zeamă de lămâie;

– 5 gr de extract de vanilie (coniac sau cafea).

MOD DE PREPARARE:

1. Adăugați 1 lingură de zahăr în vasul cu gălbenușuri și le bateți cu mixerul la viteză mare timp de 1 minut, ca să devină deschise la culoare.

2. Puneți la foc cratița cu zahărul rămas, turnați apa, așteptați să dea în clocot și fierbeți siropul exact 3 minute.

Sfat. Nu fierbeți siropul mai mult timp, în caz contrar gălbenușurile se vor strânge. Numaidecât lucrați în mânuși, temperatura siropului este mult mai ridicată decât a apei clocotite și poate provoca arsuri.

3. Turnați siropul în fir subțire în compoziția de gălbenușuri, amestecând constant cu mixerul, și continuați să mixați timp de încă 3 minute, până compoziția devine albicioasă și se răcește complet. 4. Adăugați untul moale și mixați la viteză mare timp de 3 minute, cât să obțineți o cremă pufoasă.

5. Adăugați zeamă de lămâie și amestecați cu mixerul la viteză medie timp de 1 minut.

Sfat. Puteți adăuga, de asemenea, cel mult 3 gr de acid citric (1/4 linguriță).

6. Adăugați extract de vanilie și amestecați cu mixerul la viteză medie timp de 1 minut.

7. Adunați crema de pe pereții vasului cu spatula și amestecați pentru ultima dată crema cu mixerul la viteză medie timp de 2 minute.

Crema este netedă și stabilă, are o nuanță cremoasă foarte apetisantă. Priviți cum puteți decora brioșele: conturul este clar, iar ornamentul are o formă vizibilă și o textură stabilă. Crema poate fi păstrată mult timp într-o pungă închisă ermetic. Termenul de păstrare corespunde termenului de valabilitate de pe ambalajul untului folosit. Se permite congelarea șoc termic a

desertului montat (brioșe), cu condiția că prăjiturile nu conțin umplutură sau alte adaosuri. Pentru a folosi crema de la frigider, o lăsați pentru 15-20 de minute la temperatura camerei și o amestecați bine cu mixerul. Crema nu se potrivește ca umplutură pentru eclere, profiterol și alte prăjituri din aluat choux. Dacă formați o compoziție de flori, puteți colora crema cu coloranți gel, nu praf. Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!