Tort ”Medovik” în treizeci de minute – toți cer această rețetă! – Rețeta

Tort cu foi cu miere ce se topește în gură! Veți fi fascinați de gustul minunat, dar și de modul simplu de realizare. Vă invităm să-l încercați, vă va cuceri fără îndoială!

INGREDIENTE: Pentru blat:

– 300 gr de făină;

– 3 linguri de miere;

– 2 ouă;

– 150 gr de zahăr;

– 150 gr de unt;

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu.

Pentru cremă:

– 600 ml de lapte;

– 150 gr de zahăr; – 3 linguri de amidon;

– 70 gr de unt.

MOD DE PREPARARE:

1. Într-o cratiță, adăugați zahăr, unt și miere, o puneți la foc mediu și amestecați cu spatula apoi cu telul, până se topește untul. 2. Adăugați bicarbonat, amestecați și fierbeți compoziția timp de 2 minute, amestecând. 3. O transferați într-un vas și așteptați să se răcească. Adăugați ouăle pe rând și amestecați foarte bine după fiecare.

4. Încorporați făina și amestecați, până la omogenizare. 5. Împărțiți aluatul în jumătate. Repartizați o parte pe tava (30*40 cm) tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul timp de 9-10 minute la cuptorul preîncălzit până la 180°С. 6. Coaceți la fel al doilea blat, îndreptați marginile cu cuțitul și le tăiați în jumătate, cât să obțineți 4 foi. 7. Amestecați zahărul cu amidon, vanilie și lapte.

8. Puneți cratița la foc mic și fierbeți crema, până se îngroașă. Adăugați unt și amestecați, până la omogenizare. 9. Așezați primul blat pe platou, îl acoperiți cu cremă și continuați să alternați straturile. 10. Acoperiți suprafața și părțile laterale cu cremă, apoi îmbrăcați tortul în firimituri de resturi de blat. Atât de moale, atât de gustos și atât de simplu!

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!