Rodia ne ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi – Cum se folosește

Rodia ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi, aflându-se printre remediile folosite în medicina tradițională indiană pentru această afecțiune.

Acest lucru este confirmat de studii și clasează rodia între plantele și alimentele care s-au dovedit utile în prevenirea și în tratarea caculilor renali. Alte plante și alimente utile: ceai verde, oregano, zmeură, semințe de negrilică, urzica, pătrunjel și citrice.

Beneficiile rodiei la nivel reno-urinar

Rodia este considerată o farmacie în sine datorită conținutului de antioxidanți importanți: polifenoli, alcaloizi și antocianini. Semințele rodiei ajută în reglarea fluxului urinar și la ameliorarea senzației de arsură în timpul urinării.

Sucul de rodie protejează împotriva toxicității renale cauzate de unele medicamente sau substanțe toxice și calitatea sa de a ameliora funcția renală este cunoscută de sute de ani.

În urma unui studiu realizat pe șobolani, s-a constatat faptul că sucul de rodie protejează împotriva depunerilor de cristale în tubulii renali, care sunt induse de etilenglicol. În cadrului studiului s-a menționat și utilizarea extractelor de rodie în insuficiență renală.

Rodia are și proprietăți anti-urolitiazice și o activitate anti-hipercalciurie ( exces de calciu în urină), compușii său inducând o relaxare a mușchilor din tractul biliar și urinar, facilitând eliminarea pietrelor de rinichi.

Studiul din jurnalul „Urolithiasis”, din 2014, a arătat că administrarea a 1.000 de mg de extract de rodie / zi, timp de 3 luni, a redus concentrația de oxalații de calciu din urină la pacienții cu litiază renală recurentă și a diminuat stresul oxidativ.

Atât semințele cât și sucul de rodie sunt bogate în potasiu, mineral care reduce riscul formării de cristale din minerale care se pot transforma ulterior în pietre. De asemenea, contribuie la reducerea acidității urinei și ajută la eliminarea toxinelor din rinichi.

Acest lucru este important, deoarece cu cât aciditatea urinei este mai mare, cu atât riscul de calculi este mai ridicat.

Conform academicianului Ovidiu Bojor, indienii folosesc un amestec din semințe de rodie pisate și lapte pentru a dizolva calculii și nisipul la rinichi, mai ales la femeile însărcinate care au pietre la rinichi. O. Bojor subliniază faptul că acest tratament nu funcționează în cazul pietrelor de natură oxalică.

Interacțiuni și contraindicații

Preparatele din rodie trebuie evitate de către persoanele care iau medicamente

Anticoagulante, de exemplu Warfarină
Metabolizate de ficat
Pentru colesterol, de exemplu Crestor
Antihipertensive, de exemplu Clorotiazidă

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!