Lapte de capră: 10 beneficii pentru organism dovedite – Lista

Laptele de capra este o sursa bogata de magneziu, un mineral benefic inimii. Magneziul ajuta la mentinerea ritmului batailor inimii si chiar previne formarea cheagurilor de sange si cresterea nivelului de colesterol. Magneziul functioneaza si cu vitamina D, care este un alt element nutritiv esential sanatatii inimii.

De asemenea, laptele de capra contine acizi grasi, cunoscuti pentru capacitatea de a scadea nivelul de colesterol si ajuta la tratarea si prevenirea bolilor coronariene.
De asemenea, laptele de capra poate creste nivelul colesterolului bun, un beneficiu suplimentar pentru sanatatea inimii.

Combate inflamatia: Studiile au scos la iveala modul in care laptele de capra poate fi utilizat ca supliment pentru tratarea inflamatiei. Acesta poate declansa raspunsuri imune in corpul uman, iar acest lucru ajuta la combaterea inflamatiei. Proprietatile antiinflamatorii ale laptelui de capra pot fi atribuite compusilor sai numiti oligozaharide, care pot ajuta la tratarea bolii inflamatorii intestinale.

Intareste oasele
Laptele de capra are un continut ridicat de calciu si este, de asemenea, bogat si in vitamina D – un alt nutrient care stimuleaza absorbtia calciului.
Intr-un studiu, laptele de capra a fost utilizat pentru a preveni osteoporoza la pacientii cu artrita reumatoida – iar rezultatele au fost satisfacatoare.
Laptele de capra contine un alt tip de proteina numit CSN1S2, care a aratat ca are efecte anti-osteoporoza. De asemenea, previne demineralizarea osoasa si imbunatateste rezistenata oaselor.

Este un bun agent metabolic
Laptele de capra este un agent metabolic excelent, deoarece stimuleaza utilizarea metabolica a mineralelor precum fierul, magneziul, calciul si fosforul. In plus, are A2 beta-cazeina, care este mult mai sanatoasa decat A1 beta-cazeina pe care o contine laptele de vaca. Beta-cazeina A2 este considerata o varianta mai sigura a beta-cazeinei, in timp ce omologul sau A1 a fost asociat cu declansarea diabetului de tip 1.

Beta-cazeina A2 din laptele de capra este ceea ce il face cel mai apropiat de laptele matern uman, iar acest lucru dovedeste inca o data de ce ii sunt asociate atatea beneficii. De asemenea, este mai putin alergic pentru bebelusii dupa perioada de alaptare, conform studiilor.
Este usor digerabil
Globulele de grasime din laptele de capra sunt mai mici si acest lucru face ca laptele sa fie mai usor de digerat.

Sanatatea creierului
Studiile au aratat cum lipidele din laptele de capra pot reduce anxietatea. Acesta contine si acid linoleic conjugat, despre care se stie ca influenteaza dezvoltarea creierului.

Previne anemia
Laptele de capra are o biodisponibilitate mai mare de fier, ajutand astfel la prevenirea anemiei.
Echilibrul pH al corpului
Laptele de capra este alcalin si se potriveste mai mult cu nivelul pH-ului uman, motiv pentru care poate ajuta la echilibrarea nivelului de pH al organismului.

Sanatatea pielii
Laptele de capra este bogat in acizi grasi esentiali, ceea ce il face foarte bun pentru piele. Si din moment ce este alcalin, nu irita pielea. Mai mult, laptele de capra este incarcat cu vitamina A – un element nutritiv crucial pentru piele. Acidul lactic din lapte hidrateaza si lumineaza pielea.

Sanatatea parului
Parul trebuie sa aiba un echilibru al pH-ului la fel ca si restul corpului, motiv pentru care laptele de capra poate fi folosit in acest sens. Va puteti prepara o masca naturala acasa pentru a imbunatati considerabil sanatatea parului.

Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!