De Salvat pentru masa de Paște – Rețeta tradițională a bunicii de salată

Ingrediente necesare: 700 grame de carne de vită, de porc sau de pasăre, 350 grame de morcovi, 500 grame de cartofi, 150 grame de rădăcină de păstârnac, 100 grame de rădăcină de țelină, 100 grame de rădăcină de pătrunjel,

150 grame de ceapă, 100 grame de mazăre boabe, 150 grame de castraveți murați, 250 grame de maioneză și 30 grame de maioneză pentru decor, zeama de la o lămâie, 50 grame de muștar, sare și piper după gust.

Cum se prepara: Se pune mai întâi carnea la fiert în apă cu puțină sare. După ce începe să fiarbă carnea, se îndepărtează spuma formată la suprafață. După aceea se pun în apă zarzavaturile întregi. Toate acestea se fierb la foc mic timp de 2 ore. Carnea trebuie să fie la final moale, la fel și legumele. Cartofii se fierb separat într-o altă oală.

Când toate zarzavaturile și legumele au fiert, se scurg de zeamă, ceapa se aruncă, iar restul se taie în cubulețe după ce se răcesc. Toate ingredientele se amestecă într-un bol mare, apoi se adaugă mazărea fiartă. Se pun câteva linguri de maioneză și câteva linguri de muștar, apoi se adaugă sare și piper. Se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează.

Se pune salata boeuf la frigider timp de 2-3 ore, apoi se scoate de la rece și se mai pune deasupra un strat de maioneză. După aceea se ornează salata boeuf. Pentru a oferi acestui preparat un aspect deosebit, vom folosi gogoșari, albușuri de ouă fierte, măsline, castraveți murați și frunze de pătrunjel. Cu siguranță îi vom cuceri pe cei de la masă cu acest preparat savuros. Salata de boeuf este gustoasă, aromată și ușor de făcut. Acest deliciu este nelipsit la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese.