Merită încercat – Reduce glicemia și colesterolul – Ai nevoie defrunze de dafin și 600 ml de..

În cadrul unui studiu realizat de către cercetători pakistanezi, s-a demonstrat că frunzele de dafin pot îmbunătăță funcția insulinei în vitro, nivelurile de colesterol și trigliceride. 40 de persoane, cu diabet de tip 2, au fost împărțite în 4 grupuri.

Au primit capsule cu 1, 2 și 3 grame de pulbere de frunze de dafin sau placebo. Toate cele 3 doze de frunze de dafin au redus semnificativ glucoza serică: între 21-26%, după doar 30 de zile. De asemenea, a scăzut și nivelul colesterolului total cu 20-24%, tot după 30 de zile de tratament.

Colesterolul rău a avut o scădere și mai mare, de 32-40% iar cel bun a crescut cu 20%, la grupurile care au primit câte 1 sau 2 grame de frunze de dafin. În plus, a scăzut și nivelul trigliceridelor cu 25%.

Concluzia studiului: un consum de frunze de dafin, 1-3 grame pe zi, timp de 1 lună, reduce factorii de risc pentru diabet și bolile cardiovasculare, sugerând că acest remediu ar putea fi benefic persoanelor cu diabet de tip 2.

Infuzie de dafin – Mod de preparare, mod de administrare: 10 frunze de dafin de mărime medie se spală bine și se rup mărunt. Se pun într-un borcan de sticlă și se toarnă cam 3 căni (600 ml) de apă fiartă peste ele. Borcanul se acoperă cu capac și se lasă deoparte timp de 2-3 ore. Se recomandă câte o jumătate de cană de infuzie caldă, de 3 sau 4 ori pe zi, într-un tratament de 2 săptămâni. După o pauză de 1 lună de zile, tratamentul se poate relua.