Trebuie încercat – Ceai din FRUNZE de păpădie – elixir pentru stomac, ficat și rinichi

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă detoxifiantă, ale cărei principii amare tonifică ficatul, stimulează activitatea rinichilor și a intestinelor. Preparatele pe bază de păpădie cresc diureza, măresc secreția glandulară și normalizează circulația sângelui.

Partea aeriană a plantei conține principii amare sescviterpenice, derivați triterpenici pentaciclici, steroli, derivați polifenol-carboxilici, flavonoide, vitamine (A, C, D), săruri minerale.

Ceaiul de păpădie actionează blând asupra ficatului ca și colagog, stimulează curgerea bilei în duoden, susține elaborarea și eliminarea adecvată a ureei, și excreția acidului uric. Este valoroas în reumatism, afecțiuni ale sângelui și ca laxativ.

Ceai din frunze de păpădie În 250 ml. (1 cană) apă fierbinte se adaugă 2 lingurițe (10 g) de plantă uscată. Se lasă să dea în clocot, după care se ȋndepărtează vasul de pe foc și se acoperă. Se lasă la infuzat, în repaus, timp de 10 minute, apoi se strecoară. Ceaiul se poate îndulci cu miere de albine. Se administrează 2 căni pe zi – una dimineața, pe stomacul gol, și seara înainte de culcare.

Pentru efecte benefice asupra întregului organism, se ține cură de 3 săptămâni. Proprietăți Coleretic-colagog (stimulează secreția și eliminarea bilei), normalizează circulația sanguină, stimulează secrețiile, salivare, gastrointestinale, hepatice, diuretic, depurativ cu eliminare masivă de colesterol, adjuvant al reechilibrării glandulare.

Efecte – Contribuie la funcționarea normală a stomacului și a ficatului – Susține funcția excretoare a rinichilor – Susține detoxifierea organismului prin stimularea diurezei. Indicații terapeutice Ceaiul din frunze de păpădie contribuie eficient la eliminarea toxinelor, fiind un depurativ natural al întregului organism, un elixir pentru ficat și rinichi. Este indicat în toate afecțiunile în care există dereglări glandulare.

Crește diureza, măreşte secreția glandulară și normalizează circulația sângelui. Cura cu ceai din frunze de păpădie detoxifică organismul și poate fi administrat ca adjuvant în: Afecțiuni hepato-biliare (colecistopatii, litiază biliară, hepatită) Afecțiuni ale căilor urinare (litiază renală) Afecțiuni circulatorii Tulburări digestive funcționale Obezitate Constipație Astenii Reumatism Cure de detoxifiere în afecțiuni cutanate, alergice Hipercolesterolemie.

Precauții, contraindicații În cazul celor care suferă de hipertensiune arterială și alte boli cardiace, administrarea ceaiului se face cu precauție și sub îndrumarea medicului. Nu este indicat în obstrucții ale căilor biliare, hiperaciditate gastrică și în caz de hipersensibilitate la această plantă.