Pentru Gospodine – Tort cu nucă și cremă de ciocolată – Un Adevărat deliciu

Ingrediente pentru blat: 6 albusuri,120 g nuca macinata,60 g faina, 50 g zahar, zeama de la o lamaie, 3g bicarbonat, un praf de sare, 1 fiola esenta de rom

Ingrediente pentru crema: 550 g ciocolata neagra amaruie,400 ml smantana dulce cu 32% grasime, 130 g unt

Alte ingrediente pentru insiropat: 300 ml compot de visine sau ananas dupa preferinte

Mod de preparare: Prepararea cremei. Ciocolata amaruie se rupe in bucatele, peste ea se adauga untul. Separat intr-o cratita se pune la fiert smantana si se lasa pana da in primul clocot,apoi se ia de pe foc si se toarna peste ciocolata rupta si unt.Se amesteca usor,apoi se lasa deoparte circa 10 minute timp in care se va topi toata ciocolata.

Dupa 10 minute se bate usor cu un tel sau mixer pana se topeste de tot ciocolata si nu raman bucati intregi.Se da la rece crema circa 2-3 ore. Prepararea blatului. Albusurile impreuna cu praful de sare se pun intr-un bol si se mixeaza la viteza medie pana incep sa se spumeze usor.

Cand se obtine o spuma alba se adauga in ploaie zaharul si se continua mixarea pana se topeste de tot zaharul si se obtine o spuma tare. Bicarbonatul se amesteca cu zeama de lamaie si se adauga in spuma de albusuri.Se mixeaza circa 2 secunde apoi se opreste mixerul.

Se adauga treptat faina si se amesteca usor cu miscari de jos in sus pentru a pastra spuma aerata.Dupa faina se adauga nuca macinata, esenta de rom si se continua amestecarea usoara pana se incorporeaza bine. Se unge cu putin unt o tava rotunda cu dimensiunea de 21 cm si se tapeteaza cu hartie de copt.Se adauga compozitia in tava, se niveleaza cu o lingura sa fie perfect rotunda la suprafata si se da tava la copt in cuptorul preancalzit la 180 de grade.Se lasa la copt pentru aproximativ 25-30 de minute.

Dupa ce s-a copt se lasa la racit in forma de copt. Dupa ce este racit,cu un cutit cu lama lunga se taie blatul in 3 foi relative egale. Asamblarea tortului. Se pune pe un platou prima foaie de blat si se insiropeaza.Foaia se niveleaza cu un strat de crema,apoi peste se adauga a doua foaie.

Se continua procedeul de insiropare,crema si iar foaie.Cu ajutorul cremei ramase se imbracat tortul si se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia. Tortul se lasa la rece circa 2 ore sau peste noapte inainte de a fi servit. Va dorim pofta buna si spor la gatit!