Pentru Gospodari – Cel mai bun îngrășământ – Cenusa de lemn pentru grădină – Cum se folosește

Cenusa rezultata de la arderea lemnului poate fi reciclata pentru a avea grija de gradina. Intr-adevar, cenusa de lemn este benefica pentru sol dar si pentru plantele din gradina, din livada sau la legume. Acest lucru imbunatateste cresterea plantelor si mentine echilibrul solului.

Descopera cele 4 secrete ale cenusii de lemn pe care trebuie neaparat sa le cunosti. Puteti salva cenusa de lemn pentru a fi refolosita in gradina. Intr-adevar, este foarte benefica pentru solul si plantele gradinii.

Care sunt cele 4 secrete ale cenusii de lemn de stiut pentru a avea grija de plantele de gradina? Iata care sunt diferitele beneficii ale cenusii de lemn asupra plantelor din gradina ta, dar si asupra solului si compostului.

Cenusa de lemn reechilibreaza pH-ul compostului
Compostul este un ingrasamant natural compus dintr-un amestec de deseuri organice si materie minerala. Unele deseuri pot creste aciditatea compostului, cum ar fi cojile de citrice. Pentru a neutraliza aciditatea compostului, este indicat sa stropiti cenusa de lemn in cantitati mici. Aceasta este bogata in calcar si poate reechilibra pH-ul compostului. Evitati totusi excesele pentru a nu provoca noi dezechilibre sau a interfera cu aerarea corecta a compostului. Retineti ca cenusa de lemn este, de asemenea, un deodorant natural eficient pentru a neutraliza mirosurile neplacute care apar din compost din cauza fermentatiei deseurilor.

Cenusa de lemn imbunatateste calitatea solului
Cenusa de lemn este eficienta in ingrijirea solului. Intr-adevar, prin neutralizarea aciditatii sale, imbunatateste dezvoltarea sistemului radicular al plantelor si reduce foarte mult formarea de muschi pe gazon. In plus, cenusa protejeaza solul de umiditatea stagnanta, imbunatatind filtrarea apei. Cenusa de lemn are si capacitatea de a atrage rame si microorganisme benefice sanatatii solului.
Transmisie manuală sau automată? Avantaje și dezavantaje
Cenusa de lemn imbunatateste inflorirea si fructificarea plantelor

Cenusa de lemn este un ingrasamant bogat in minerale esentiale pentru o buna crestere a plantelor. Aceasta este eficienta si in imbunatatirea infloririi si fructificarii plantelor cu flori, pomilor fructiferi sau chiar legumelor, cu conditia ca cenusa sa fie folosita in cantitati mici.

Acestea fiind spuse, presarati putina cenusa de lemn pe pamant pentru a stimula dezvoltarea bambusului si a tufelor de trandafiri, dar si a anumitor plante din gradina dvs. de legume precum castravetii , napii, morcovii, rosiile si vinetele. Retineti ca cenusa de lemn nu este potrivita pentru toate plantele. Evitati sa raspanditi cenusa la radacina plantelor acidofile, precum rododendronul, azalea sau camelia. Aceste plante sunt sensibile la excesul de var. Adaugarea de cenusa de lemn le poate decolora frunzisul si le poate face sa se ingalbeneasca. Aceasta se numeste cloroza.

Cenusa de lemn respinge anumiti daunatori
Pentru a proteja plantele tinere de melci si melci, trebuie doar sa raspanditi putina cenusa de lemn in jurul lor. Repetati aceasta operatiune in mod regulat deoarece ploaia si roua slabesc efectul cenusii. Retineti ca cenusa de lemn este, de asemenea, un bun respingator impotriva afidelor sau gandacilor si puricilor care ataca in special ridichile si varza.

Acestea fiind spuse, folosirea cenusii de lemn in gradina este buna pentru plante. Acest lucru le imbunatateste inflorirea si fructificarea, le protejeaza de anumiti paraziti, pe langa echilibrarea aciditatii solului si a compostului.