Mi-a fost cerută de multe Gospodine dintre voi – Varză călită cu coaste de porc la cuptor – Rețeta

Ingrediente: 1 varza mare, un kilogram coaste de porc afumate,

1 ceapa mare, 30 ml ulei, 250 ml bulion de rosii, 1 lingurita de cimbru uscat, 1 legatura de marar verde, sare si piper dupa gust

Mod de preparare: Varza se curata de frunzele de la suprafata,cu ajutorul unui cutit se taie in doua si apoi se toaca cat mai marunt. Peste varza tocata se pune mararul tocat marunt, 1 lingurita de sare si putin piper,apoi se amesteca varza,si se lasa deoparte circa 15 minute.

Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa tocata marunt si se caleste ceapa pana devine usor translucida. Dupa ce aveam ceapa calita se adauga coastele taiate in bucati si se calesc circa 2 minute pana incep usor sa se rumeneasca, apoi se adauga varza tocata.

Se acopera oala cu un capac si se lasa varza la calit timp de 10 minute,timp in care amestecam usor sa nu se prinda de cratita.

Pana se caleste varza se prancalzeste cuptorul la 180 de grade.Intr-un vas de yena sau o cratita care poate fi bagata la cuptor se adauga varza calita, se presara cimbrul si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.

Dupa 35 de minute se adauga bulionul amestecat cu putina apa si se mai lasa la cuptor 15 minute pana incepe sa scada si se rumenestec frumos,apoi se opreste focul si se lasa la racorit putin inainte de a fi servita. Va dorim pofta buna si spor la gatit!