Bine de Știut – 11 beneficii pentru organism ale cepei – Lista

Daca inca nu cunosti beneficiile cepei, acest articol este pentru tine! Este alimentul ideal pentru combaterea durerii. Puterea sa de vindecare poate vindeca si bolile comune.

Descopera aici cele 11 beneficii ale cepei!

1. Beneficiile cepei: o mai buna circulatie a sangelui
Ceapa are un continut ridicat de quercetina, care favorizeaza circulatia sangelui. De asemenea, contine silice, o substanta care ajuta la prevenirea trombozei si a imbatranirii venelor si arterelor. Datorita acesteia, organismul nostru reuseste sa dizolve mai usor cheagurile interne, ceea ce impiedica formarea trombozei coronariene. De asemenea, ceapa ajuta la scaderea nivelului de colesterol din sange.

2. Ceapa previne anemia
Ceapa are proprietati anti-anemice. Intr-adevar, ne ofera fosfor, fier si vitamina E. Aceste componente ne ajuta sa refacem pierderile de sange si sa regeneram globulele rosii.

3. Ajuta la ameliorarea racelilor
Ceapa este bogata in vitaminele A si C. Prin urmare, este ideala pentru ameliorarea bolilor respiratorii. Datorita sulfului, are uleiuri esentiale. Aceste uleiuri au capacitatea de a reduce simptomele bronsitei, racelilor.

4. Ajuta la controlul hipertensiunii arteriale
Deoarece contine potasiu, ceapa ajuta la eliminarea excesului de lichid. Prin urmare, reduce riscul de a suferi de guta, hipertensiune arteriala si previne pietrele la rinichi.

5. Are proprietati diuretice si purificatoare
Datorita continutului sau de potasiu si continutului scazut de sodiu, ceapa ajuta la evitarea retentiei de apa prin eliberarea toxinelor din organism. In plus, este foarte bun si pentru rinichi si prostata.

6. Previne bolile sistemului nervos
Ceapa este bogata in vitamina B si potasiu. Aceste elemente sunt necesare pentru transmiterea si regenerarea impulsurilor nervoase. De asemenea, are un continut bun de magneziu, care imbunatateste functionarea sistemului nervos si muscular.

7. Ajuta la slabit
Ceapa este ideala in alimentatie, fie pentru slabit, fie pentru probleme de sanatate. Saraca in calorii si plina de fibre, este ideala pentru a sustine o dieta de slabire! Ceapa imbunatateste, de fapt, tranzitul intestinal, si elimina toxinele, ceea ce previne retentia de apa. Mai mult, satisface.

8. Ceapa este excelenta pentru femeile insarcinate si pentru copii
Datorita continutului sau ridicat de acid folic, ceapa este ideala pentru femeile insarcinate si pentru copii. Intr-adevar, contribuie la cresterea si dezvoltarea corecta a fatului in primele saptamani de sarcina.

9. Un antioxidant puternic
Ceapa are proprietati antioxidante: contine vitaminele A si C, sulf si flavonoide precum quercetina si antocianine.

10. Amelioreaza astmul si inflamatia
Datorita sulfului, ceapa este un bun anti-astmatic. Este, de asemenea, un excelent antiinflamator.

11. Ceapa este un antiseptic
Daca este aplicata extern, ceapa poate actiona ca un antiseptic natural. Este capabila sa reduca inflamatia rinichilor.