Pentru Gospodine – Negresă cu cremă de iaurt, ciocolată și căpșuni – Rețeta

Ingrediente pentru blat: 6 oua, 6 linguri cu varf de faina, 3 linguri de cacao neagra,2 linguri de ulei, 2 linguri de apa minerala, 6 linguri rase de zahar,1 pliculet praf de copt, 1 lingurita esenta de rom sau vanilie

Ingrediente pentru crema: 250 ml iaurt cu grasime, 250 ml smantana dulce pentru frisca, 80 g zahar pudra vanilat, 300 g capsuni, 10 g gelatina granule

Ingrediente pentru glazura: 350 g ciocolata de menaj, 10 g unt

Mod de preparare: Prepararea blatului. Incepem prin a separa ouale,albusurile de galbenusuri.Peste albusuri se adauga un praf de sare si se mixeaza la viteza mica pana incep sa se spumeze usor, apoi se mareste viteza si se mixeaza pana obtinem o spuma asemanatoare cu o bezea.

Peste galbenusuri se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul ,apoi usor in fir subtire se incorporeaza uleiul si apa minerala.Se amesteca pana toate ingredientele sunt bine omogenizate. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaoa,apoi se adauga peste galbenusuri si se amesteca cu un tel pana se incorporeaza si nu raman cocoloase.

In compozitie se adauga esenta de rom sau de vanilie, albusurile si se incorporeaza usor cu o spatula. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 24/34 cm si se toarna compozitia.Se intinde uniform in tava cu o lingura,apoi se da tava la copt pentru circa 25-30 de minute ,la 180 de grade.

Dupa ce s-a copt se lasa blatul la racit,apoi cand este complet racit, se taie pe latime in doua foi egale. Prepararea glazurii. Ciocolata se rupe in bucatele si s epune intr-o cratita care nu lipeste.Peste ea se adauga untul si se topeste la bain marie,amestecand usor pana se topeste toata ciocolata, apoi se lasa la racit.

Prepararea cremei.Smantana se mixeaza impreuna cu zaharul pana devine ferma.Peste frisca se adauga iaurtul tinut la temperatura camerei, capunile spalate si taiate in bucaticat mai mici si se amesteca usor.

Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi se incorporeaza in crema.Se amesteca energic pana se incorporeaza.

Asamblarea prajiturii. Pe un platou drept,sau in tava incare a fost copt blatul, se pune prima foaie de blat. Peste ea se intinde uniform toata cantitatea de crema.Peste crema se pune cea de-a doua foaie de blat,se se preseaza usor cu varful degetelor sa se aseze uniform. Peste ultima foaie de blat se toarna ciocolata topita si racita, apoi se da prajitura la rece pana a doua zi. Va dorim pofta buna si spor la gatit!