Rețetă cerută de foarte multe dintre voi – Prăjitura Nutella – Nu există ceva mai bun

Ingrediente pentru blat: 6 albusuri, 220 g zahar, 300 g nuca macinata, 5 linguri de faina

Ingrediente pentru crema: 6 galbenusuri, 50 g zahar pudra vanilat, 400 g lapte condensat, 10 g gelatina granule,200 ml smantana lichida, 1 fiola esenta de vanilie, 100 ml lapte, 250 g crema mascarpone

Alte ingrediente: 20 biscuiti simpli, 300 g nutella, 250 g frisca, 100 g ornamente de ciocolata

Mod de preparare: Prepararea blatului. Intr-un bol se pun albusurile si se incepe mixarea la viteza medie timp in care se adauga treptat zaharul. Se mixeaza pana se topeste de tot zaharul si se obtine o spuma tare si lucioasa ca o bezea.Ouale trebuiesc tinute la temperatura camerei nu trebuiesc scoase din frigider inainte de a fi mixate.

Se incorporeaza nuca si faina si se continua mixarea pana se omogenizeaza perfect.Se unge cu unt o tava cu dimensiunea de 24x32cm si se toarna compozitia.Se preancalzeste cuptorul la 180 se grade si se da tava la copt pentru circa 30 de minute.Dupa ce blatul s-a copt se scoate tava din cuptor ,se lasa la racorit circa 10 minute, apoi se intinde uniform peste blatul cald,crema de nutella tinuta la temperatura camerei.

Blatul fiind cald crema nutella se va intinde mult mai usor.Peste crema de nutella se aseaza unul langa altul biscuitii. Prepararea cremei.Incepem prin a hidrata gelatina.Se pun 150 ml apa rece intr-un bol si se adauga granulele de gelatina. Se lasa la hidratat circa 10 minute sau conform instructiunilor de pe plic.

Separat in alt bol se pun galbenusurile, se adauga zaharul si se freaca usor cu un tel.Peste ele se adauga laptele simplu usor incalzit.Se transfera compozitia intr-o oala care nu lipeste si se pune oala la fiert la foc mic.Se amesteca continuu timp de 3 minute,apoi se adauga laptele condesant si se mai lasa la fiert circa 4 minute pana ce crema incepe sa se ingroase,apoi se opreste focul.

In crema se adauga granulele de gelatina cu tot cu apa in care au fost hidratate,esenta de vanilie si se amesteca energic cu un tel,sau se mixeaza 1 minut la viteza mica.Se lasa crema la racit complet,apoi se adauga crema mascarpone si frisca batuta. Se mixeaza circa 1 minut la viteza medie pana ce obtinem o crema bine legata.

Peste stratul de biscuiti se intinde uniform crema,chiar daca ea va fi moale se va intari fiindca va trebui lasata prajitura la rece peste noapte. Peste stratul de crema se orneaza prajitura cu frisca batuta, ornamente de ciocolata, apoi se lasa la rece peste noapte. Va dorim pofta buna si spor la gatit!