Cea mai bună rețetă de mâncare de urzici cu usturoi – Pentru Gospodine

Ingrediente: 1 kg de urzici, 1 ceapa, 1 capatana mica de usturoi, 1 lingura de faina,sare si piper dupa gust, 20 ml ulei

Mod de preparare: Intr-o oala mare se pune la fiert apa cu sare. Urzicile se spala in mai multe ape ,apoi cand apa cu sare incepe sa fiarba se adauga urzicile si se lasa sa fiarba circa 5 minute.

Indicat ar fi sa folositi urzici crude de primavara.Dupa 5 minute se scot urzicile intr-o sita se lasa la scurs,apoi se toaca marunt.Le puteti pune si intr-un blender daca doriti sa aiba o textura fina.

Ceapa se curata si se toaca marunt,apoi se pune la calit si se caleste pana devine usor sticloasa,apoi peste ea se adauga urzicile tocate marunt sau blenduite,lingura de faina si cateii de usturoi curtati si taiati in 2.

Daca doriti ca urzicile sa isi pastreze culoarea verde deschis puteti adauga o lingurita de zeama de lamaie,aceasta va opri procesul de oxidare. Peste ingrediente se adauga sare si piper dupa gust si se mai completeaza cu 150 ml apa.Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade apa, timp in care amestecam continuu sa nu se lipeasca.

Mancarea de urzici trebuie sa aiba o consistenta groasa cand este gata fiarta.Se poate servi cu o mamaliguta calda si cu putin ardei rosu picant sau hrean ras. Va dorim pofta buna si spor la gatit!