Infuzia tinereții – Te ajută să slăbeşti, dar întărește și sistemul imunitar – Cum să o consumi

Folosită încă din antichitate, salvia este cunoscută şi folosită în toată lumea, ca cea mai de preţ plantă vindecătoare. Salvia este considerată drept o plantă miraculoasă, datorită conţinutului său bogat în vitamine, cu proprietăţi tămăduitoare.

Conţine un complex de vitamine, vitamina A, B, C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc şi sodiu, fiind un adevărat izvor de substanţe folositoare organismului.

Salvia este o plantă medicinală antiseptică ce îmbunătăţeşte sănătatea mucoaselor. De asemenea, aceasta reduce transpiraţia.

Salvia, planta care te menţine tânăr
În Evul Mediu, salvia era considerată o plantă cu proprietăţi magice, care îi putea face pe oameni nemuritori. Un vechi proverb chinezesc spune că: ”Cine are salvie în casă nu lasă bătrâneţea să se apropie”.

Salvia este considerată un detoxifiant excelent pentru organism şi, de asemenea, tratează diferite infecţii, este un tonic nervos, psihic, cu capacităţi de reîntinerire.

De la salvie se folosesc frunzele şi florile atunci când vrei să faci ceai. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o ceaşcă de apă clocotită, apoi se lasă la infuzat timp de aproximativ 10 minute. Se recomandă 2 căni pe zi.

Planta cu un puternic efect detoxifiant: Sub formă de infuzie, salvia poate avea efect de detoxifiere, ajutând la eliminarea toxinelor.

Pentru sistemul digestiv este o adevărată comoară, deoarece calmează stările de greaţă şi reglează funcţiile stomacului şi ale intestinelor. Printre multele efecte pe care le poate avea, salvia stimulează bila, ameliorează constipația și problemele intestinale și combate flatulența. Infuzia sau ceaiul de salvie previne, dar și tratează inflamarea cauzată de probleme digestive, precum mâncatul excesiv sau ingerarea de alimente cu care nu sunteți obișnuiți. În diete, vă ajută să vă feriți de tentaţii.