De Salvat pentru Gospodine – Prajitura Twix fără coacere – Să ne spui dacă ți-a plăcut

Ingrediente pentru blatul de biscuite: 290 gr biscuiti maruntiti, 140gr zahar vanilat, 220gr unt cu 80% grasime

Ingrediente pentru crema caramel: 800 ml lapte condensate, 30 g unt, 3 linguri de zahar

Ingrediente pentru glazura: 300 g ciocolata, 2 lingurite de unt

Mod de preparare: Prepararea bazei de blat. Untul tinut la temperature camerei se pune intr-un bol. Peste el se adauga zaharul si biscuitii maruntiti.

Se framanta cu mana pana obtinem o compozitie nicipoasa dar totodata legata. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 22 cm si se pune compozitia in tava. Se preseaza bine cu o lingura pana obtinem o baza de blat perfect uniforma si neteda. Se da tava la rece pana preparam crema de caramel. Prepararea cremei caramel. Laptele condensate se pune intr-o cratita cu peretii inalti.Peste se adauga untul si zaharul.

Se pune cratita la fiert si se amesteca continuu timp de 15-20 de minute pana ce caramelul isi schimba culoarea si se ingroasa,apoi luam cratita de pe foc.Aveti grija sa nu se lipeasca fiindca va avea gust amar. Separat intr-o oala se rupe in bucati ciocolata ,se amesteca cu untul si se topeste ma bain marie,apoi se lasa la racorit.

Asamblarea prajiturii. Peste blatul de biscuiti se pune caramelul fierbinte,apoi se intinde uniform. Se lasa circa 1 ora sa se intareasca la rece,apoi se toarna ciocolata topita si racita. Se da tava la rece pentru 3-4 ore pana se intareste bine ciocolata.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se portioneaza prajitura. Va dorim pofta buna si spor la gatit!