De Salvat pentru Gospodine – Cheesecake cu ciocolată – Perfect pentru masa în familie

Ingrediente: 250 g biscuiti digestivi cu cacao, 50 g nuca de cocos, 150 g unt cu 80% grasime

Ingrediente pentru umplutura: 350 g crema de branza (puteti folosi Philadelphia,Exquisa sau Pilos ), 40 g zahar pudra vanilat, 200 g ciocolata alba, 150 g frisca lichida

Ingrediente pentru glazura: 170 g ciocolata de menaj, 2 lingurite de unt, 2 lingurite nuca de cocos

Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei tavi cu peretii detasabili si diametrul de 25 cm. Biscuitii se maruntesc ori cu un sucitor ori la robotul de bucatarie,apoi se pun intr-un bol.Peste biscuiti se adauga nuca de cocos si untul topit si racit.

Se amesteca bine apoi compozitia obtinuta se pune in forma de copt si se niveleaza frumos apasand cu o lingura sau chiar cu mana, pana obtinem o baza perfect neteda. Forma de se da la rece pentru aproximativ 35-40 de minute.

Prepararea cremei. Ciocolata alba se topeste la bain marie ,apoi se lasa la racorit pana ajunge la temperatura camerei. Intr-un bol se pune crema de branza si zaharul pudra vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul,apoi treptat se incorporeaza ciocolata topita si racita si frisca lichida.

Se mixeaza la viteza medie pana se obtine o crema fina, bine inchegata.Crema se pune in forma peste blat si se niveleaza cu o spatula. Prepararea glazurii. Ciocolata se rupe in bucati mici si se pune intr-un castron metalic, se adauga untul si se topeste la bain marie.

Dupa ce s-a topit se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei. Glazura racita se intinde peste umplutura, se pudreaza cu nuca de cocos si se da cheesecake-ul la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte. Dupa 3-4 ore sau a doua zi se indeparteaza forma de copt si se poate portiona cu un cutit cu lama lunga. Va dorim pofta buna si spor la gatit!