De Sezon – Suc special pentru răceală și gripă, ne pune rapid pe picioare – Mod de preparare

Este sezonul propice pentru raceala si gripa – infectii virale care afecteaza nasul, gatul, sinusurile si caile respiratorii.

O raceala sau o gripa comuna se manifesta prin urmatoarele simptome: rinoree nas infundat (congestie nazala) dureri in gat ochi rosii lacrimosi stranut tuse febra usoara dureri de cap stare de oboseala.

In manifestarile agresive, gripa determina simptome mai severe: febra mare, transpiratie si frisoane dureri musculare si articulare stare de slabiciune si letargie pierderea apetitului, greata si voma. In general, simptomele de raceala si gripa ating intensitatea maxima in 1 – 3 zile si dureaza timp de 7 – 10 zile. Uneori, pot persista pana la 3 saptamani.

Suc impotriva racelii si gripei Ingrediente 300 ml. suc de sfecla rosie 200 ml. suc de rosii sucul proaspat stors de la 1 lamaie 5 linguri suc de ceapa 4 crengute de menta sare miere piper negru, proaspat macinat Raceala si gripa, vindecate cu suc natural foarte bun pentru imunitate

Mod de preparare:
Se amesteca sucul de sfecla cu sucul de rosii si cu cel de lamaie. In continuare, se toarna si sucul de ceapa, dupa care se adauga crengutele de menta. Se completeaza cu putina sare, miere si piper negru macinat, dupa gust. Sucul se lasa sa stea la temperatura camerei timp de 2 ore, dupa care se scoate menta. Administrare Se beau cate 50 ml. suc, cu inghitituri mici, intre mesele principale, pana la terminarea intregii cantitati.

Sucul de sfecla rosie contine vitamina C – supranumita si vitamina imunitatii – cu rol esential in mentinerea sanatatii si functionalitatii sistemului natural de aparare al organismului. Sucul de rosii are efecte antibacteriene directe si, in plus, mareste rezistenta organismului la agresiunile microbiene de orice fel.

In compozitia sucului de lamaie se gasesc din belsug vitaminele C si B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, nutrienti care ne pot ajuta sa trecem de perioada rece a anului fara probleme de sanatate. Sucul de ceapa are proprietati antiseptice si antiinfectioase, actionand ca un antibiotic natural.

Menta are un usor efect de scadere a temperaturii organismului, facand accesele de febra mai suportabile, reducand senzatia de vertij si de confuzie mentala. Mierea are efecte emoliente in tusea iritativa, efecte expectorante in tusea umeda, ajuta la refacerea epiteliilor lezate de infectiile respiratorii. Uleiurile volatile din piperul negru au un efect antiinfectios puternic asupra cailor respiratorii, tratand tusea iritativa si tusea uscata, tusea spastica.