Bine de Știut – Ce se întâmplă în corpul tău când consumi suc de prune – Beneficiile

Prunele uscate sunt cunoscute în mod obișnuit pentru proprietățile lor de ameliorare a constipației. Acestea sunt fructe foarte hrănitoare, cu gust dulce și textură masticabilă.

Beneficiile sucului de prune uscate pentru piele
Sucul de prune uscate este sănătos pentru bunăstarea generală a unei persoane. De asemenea, este foarte bun pentru piele, deoarece este un suc de fructe natural ambalat cu fibre, vitamine și minerale și nu conține ingrediente dăunătoare.

Reduce problemele pielii:
Acneea și coșurile sunt cele mai frecvente probleme ale pielii cu care se confruntă tinerii de azi, chiar și adulții. Sucul de prune uscate este util în reducerea la minimum a acestor probleme ale pielii. Cunoscut pentru proprietățile sale de curățare a colonului, acesta ar trebui inclus în dieta săptămânală pentru a menține stomacul curat și sănătos, deoarece va elimina orice deșeuri toxice care cauzează probleme ale pielii.

Previne îmbătrânirea:
Sucul de prune uscateeste o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine, ridurile etc.

Este încărcat cu vitamine esențiale:
Vitaminele fac minuni pentru pielea noastră, iar sucul de prune uscate este bogat în vitamina A și C. Prin urmare, un pahar de suc de prune va hrăni corpul cu vitamine și nu va mai trebui să vă bazați pe administrarea suplimentelor de vitamine suplimentare.

Este încărcat cu minerale:
Sucul de prune uscate conține minerale precum fier, calciu, magneziu, fosfor.

Este hidratant:
Se știe că acest fruct uimitor are efecte hidratante deosebite asupra pielii. Cei care suferă de piele excesiv de grasă sau uscată pot încerca să aplice o mască de față cu prune uscate. Aceasta mască magică de față este extrem de utilă pentru a face pielea moale, netedă și revitalizată.

Suc de prune pentru păr. Pentru păr sănătos:
Sucul de prune este o sursă bogată de vitamine, cum ar fi vitamina B și vitamina C, care sunt foarte bune pentru sănătatea părului. Aceste componente întăresc foliculii de păr de la rădăcini și previn ruperea și deteriorarea.

Promovează creșterea părului:
Mineralele joacă un rol vital în furnizarea de hrană părului și scalpului. Acestea oferă substanțele nutritive esențiale rădăcinilor părului, care, la rândul lor, favorizează creșterea și vă oferă un păr strălucitor și sănătos.

Colorant natural:
Sucul de prune uscate este, de asemenea, utilizat ca agent colorant natural de mulți oameni din întreaga lume.

Beneficiile pentru sănătate ale prunelor / sucului de prune uscate. Previne constipația:
Un stil de viață rapid și lipsa unor obiceiuri alimentare adecvate determină din ce în ce mai mulți oameni să fie afectați de constipație. Aportul regulat de junk food este o altă cauză a constipației. Sucul de prune pentru constipație este un remediu cunoscut în mod obișnuit, deoarece are un conținut bogat de fibre insolubile.

Menține echilibrul colesterolului:
Conținutul de fibre insolubile din sucul de prune uscate acționează ca aliment pentru bacteriile sănătoase prezente în intestinul gros. Aceste bacterii sănătoase fermentează fibra insolubilă pentru a produce acid butiric, acid propionic și acetic. Se știe că acidul propionic reduce activitatea unei enzime implicate în producția de colesterol, reducând astfel nivelul de colesterol din sânge.

Previne hemoroizii:
Deoarece sucul de prune tratează constipația, este, de asemenea, cunoscut faptul că previne hemoroizii, care sunt vasele de sânge dilatate cauzate atunci când există tulpini din cauza constipației sau a mișcărilor intestinale dure.

Protejează inima:
Sucul de prune uscate este o sursă bogată de antioxidanți despre care se știe că scade riscul bolilor de inimă. Acești antioxidanți previn oxidarea colesterolului și previn orice acumulare în artere. Sucul de prune uscate conține, de asemenea, o cantitate bună de potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Bun pentru anemie:
Fiind încărcat cu fier, este o băutură perfectă pentru persoanele care suferă de anemie.

Dieta ideală pentru slăbit:
Sucul de prune este o sursă excelentă de energie și, prin urmare, funcționează bine atunci când îl includeți în dieta de slăbit.

Rețetă de suc de prune uscate: Ingrediente:
– 5 căni de apă
– 1 cană de suc de pere (Opțional)

Mod de preparare:
– Îndepărtați sâmburii prunelor uscate.
– Puneți apa la fiert intr-o oală încăpătoare.
– Într-un vas termorezistent puneți o parte din apa fiartă și adăugați prunele. Apoi adăugați și restul de apa fiartă deasupra pana când prunele s-au lăsat pe fundul vasului.

– Lăsați la hidratat între 12 și 24 de ore.
– După hidratare procesați prunele cu tot cu apă într-un blender.
– Cu ajutorul unei strecurători puteti filtra pulpa de suc. Dacă vreți sa îl folosiți pentru constipație săriți peste această etapă.
– Puteți adăuga miere sau suc de pere obținut natural.
– Sucul se păstrează la frigider câteva zile.