De Știut – Ce se întâmplă în corpul tău când consumi suc de PIERSICI – Beneficiile și rețeta

Pe lângă gustul dulce- acrișor, sucul de piersici oferă niveluri semnificative de vitamina E , vitamina C și vitamina A, vitamine B, și minerale calciu , fier, magneziu, potasiu , sulf și zinc. Deține compuși antioxidanți precum luteina, licopenul și betacarotenul, care favorizează sănătatea generală, desigur, aici vorbim despre sucul natural, preparat de tine acasă.

Aportul unui pahar de suc de piersică facilitează obținerea nutrienților organismului. Împreună cu îmbunătățirea stării generale de sănătate, previne diverse probleme de sănătate:

Previne cancerul
Studiile arată că piersica promovează metabolismul toxinelor găsite în organism din cauza fumatului. Ajută la eliminarea rapidă a toxinelor și protejează țesutul sănătos de efectele nocive ale nicotinei care ar putea duce la cancer pulmonar.

Piersica conține, de asemenea, polifenoli care ajută la inhibarea creșterii celulelor canceroase la sân. Sucul are un nivel ridicat de licopen, vitamina C, E, luteină și beta-caroten, care are calități de suprimare a tumorii și proprietăți anticancerigene, reducând riscul de cancer. Nivelul ridicat de beta-caroten și vitamina E se dovedește a contracara cancerul.

Promovează sănătatea cardiovasculară
Sucul de piersici conține fier, potasiu și vitamina C care ajută la menținerea sănătății inimii. Fierul favorizează circulația și asigură oxigenarea corectă, precum și fluxul sanguin. Potasiul acționează ca un vasodilatator care ușurează tensiunea din vasele de sânge și reduce tensiunea asupra inimii. Fierul asigură o circulație adecvată a sângelui pentru a susține procesul de oxigenare. Vitamina C accelerează procesul de vindecare a țesuturilor și arterelor deteriorate prin scăderea riscului de atac de cord, ateroscleroză și accident vascular cerebral.

Încetinește procesul de îmbătrânire
Vitamina E și antioxidanții prezintă proprietăți anti-îmbătrânire care elimină radicalii liberi de pe suprafața pielii, scad aspectul ridurilor și altor pete de vârstă. Sucul de piersici calmează afecțiunile inflamatorii și îmbunătățește tonusul pielii.

Promovează pierderea în greutate
Un pahar de suc de piersici oferă 60 de calorii, ceea ce îl face ideal într-o dietă eficientă pentru slăbit. Cu aportul său, puteți obține o mulțime de substanțe nutritive fără a adăuga prea multe calorii.

Susține sănătatea respiratorie
Sucul de piersici acționează ca o substanță liniștitoare care reduce mucusul și flegma, elimină infecția subiacentă și curăță căile respiratorii.

Reduce inflamația
Persoanele cu gută, artrită, stomac deranjat și migrene pot profita de sucul de piersică datorită prezenței mineralelor și antioxidanților care calmează țesuturile și previn eliberarea histaminei în cazul reacțiilor alergice.

Detoxifică organismul
Sucul de piersici este folosit pentru proprietățile sale laxative și diuretice. Ajută la accelerarea eliminării toxinelor, sărurilor, grăsimilor din organism.

Întărește imunitatea
Sucul de piersici are un conținut ridicat de vitamina A și C, licopen, luteină și alți antioxidanți care acționează ca o linie de apărare împotriva agenților patogeni străini care infectează organismul.

Susține vederea
Sucul de piersici are un conținut ridicat de beta-caroten și ajută la scăderea stresului oxidativ din retină prin prevenirea riscului de degenerare maculară și, de asemenea, încetinește dezvoltarea cataractei.

Promovează un somn sănătos
Sucul de piersici are proprietăți sedative. Anumite minerale, antioxidanți și enzime ajută la echilibrarea nivelului hormonal și stimulează eliberarea hormonilor care te fac să te simți bine, asigurând un somn neîntrerupt și liniștit.

Sprijină digestia
Sucul de piersici este alcalin și din acest motiv are capacitatea de a trata simptomele gastritei, constipației, greața, greutatea stomacală și flatulența. Aportul regulat de suc de piersici acționează ca un ajutor pentru a contracara problemele digestive cauzate de menopauză, anxietate, cefalee și stres. Acest suc tratează, de asemenea, infecțiile cu paraziți intestinali.

Susține sănătatea rinichilor
Sucul de piersici conține proprietăți laxative și diuretice care stimulează funcțiile vezicii urinare și ale rinichilor. Studiile au arătat că aportul zilnic de suc de piersici reduce riscul apariției diferitelor probleme renale, cum ar fi nefritele. Elimină toxinele acumulate și dizolvă calculii renali eliminându-i prin tractul urinar.

Favorizează circulația sângelui
Studii recente au arătat că sucul de piersici ajută la întărirea mușchilor inimii. Este un catalizator care promovează fluxul de sânge prin gestionarea nivelului de colesterol. Persoanele cu tensiune arterială crescută ar trebui să adauge în dietă o porție de 250 ml. Aportul sucului de piersici tratează anemia și carența de fier.

Împiedică creșterea tumorilor
Piersica are proprietăți curative medicinale. Studiile au arătat că sucul de piersici are proprietăți de inhibare a tumorilor.

Cum se face sucul de piersici? Ingrediente:
– 4-5 piersici
– 2-3 cuburi de gheață (Opțional)
– 1 cană de apă
– 1 linguriță de suc de lămâie

Mod de preparare:
– Spălați bine piersicile. Apoi tăiați-le în jumătate, aruncați sâmburele și dați coaja la o parte. Adăugați-le într-un blender împreuna cu celelalte ingrediente. Se amestecă 1-2 minute până când consistența sucului devine omogenă. Adăugați mai multă apă dacă sucul este prea gros și amestecați din nou.

Efecte secundare
– Aportul excesiv de suc de piersici are ca rezultat reacții adverse precum oboseală, reacții alergice, diaree și stomac deranjat. – Prin utilizarea sucului de piersici, persoanele alergice pot prezenta umflături la nivelul buzelor, gâtului, limbii, mâncărime, roșeață și dificultăți de respirație. – Alte reacții adverse posibile in cazul consumului excesiv sunt durerile de stomac și vărsăturile.