De Salvat – Tăiați o lămâie și puneți-o în dormitor – Ce beneficii aduce

Mirosul de lamaie este unul dintre cele mai racoritoare arome. Procesul este cunoscut sub numele de aromoterapie si poate declansa un raspuns fiziologic in organism, astfel incat sa poti face fata unei serii de boli.

Acest fruct uimitor este plin de vitamina C, vitaminele A si B, calciu, potasiu, magneziu, cupru, mangan si antioxidanti puternici. Prin urmare, acestea sunt bogate in nutrienti si ofera diverse beneficii pentru sanatate.

Beneficiile lamaii in dormitorul tau

Imbunatatiti respiratia
Daca ai nasul infundat, stii cat de greu este sa adormi. Din fericire, parfumul de lamaie este un antibacterian puternic care va ucide bacteriile din aer. Acest lucru va va imbunatati respiratia si va lupta impotriva alergiilor si a astmului.

Reduce stresul
Mirosul de citrice relaxeaza creierul si imbunatateste starea de spirit. Prin urmare, a avea o lamaie feliata pe noptiera iti va reduce nivelul de stres si anxietate si va promova un somn de buna calitate.

Cresteti concentrarea
In cazul in care nu puteti adormi sau suferiti de somn neregulat, lamaia va va ajuta. Mirosul de lamaie iti va imbunatati starea de spirit si iti va stimula atentia, astfel incat sa te gandesti doar la lucruri pozitive.

Eliminati insectele
Lamaia este unul dintre cele mai eficiente insecticide naturale. Datorita mirosului sau puternic, va elimina insectele si tantarii, astfel incat sa puteti dormi mai bine.

Imbunatatiti calitatea aerului
Pe langa mirosul puternic, lamaia imbunatateste si calitatea aerului. Acesta este un alt motiv excelent pentru care ar trebui sa aveti o lamaie feliata in dormitor.

Reduceti tensiunea arteriala
Mirosul de lamaie poate scadea tensiunea arteriala. Pastreaza-l in camera ta si vei observa imbunatatirile.

Alte beneficii ale aromaterapiei cu lamaie:
Amelioreaza bronsita
Reduce greata
Imbunatateste performanta cognitiva
Omoara bacteriile
Amelioreaza durerea

Alte beneficii ale lamaii:
Lamaia este un aliment eficient pentru pierderea in greutate, o gasim in aproape toate retetele de detoxifiere! Unele cercetari au aratat ca persoanele cu grasime abdominala au cantitati mult mai mici de vitamina C in comparatie cu persoanele care nu o au, se deduce o relatie intre grasimea abdominala si concentratia de vitamina C.

Lamaia bauta cu apa pe stomacul gol ajuta la eliminarea toxinelor si a grasimilor acumulate, este eficienta si in curatarea colonului, pe langa faptul ca ajuta la o buna digestie.