Rețeta pentru Amandine de casă cu ness, glazurate: Se fac foarte ușor, și sunt foarte delicioase, foarte aromate

Ingrediente pentru blat: 8 ouă

8 linguri făină
8 linguri zahăr
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
sare
3 linguri ulei

Ingrediente pentru cremă: 3 ouă

150 g ciocolată cu lapte
300 ml frișcă lichidă
100 g zahăr
3 pliculețe
2-3 linguri suc de lămâie

Ingrediente pentru sirop de caramel: 150 g zahăr
500 ml apă
4 linguri suc de lămâie
2-3 picături esență de rom

Ingrediente pentru glazură: 150 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată

Mod de preparare: 1. Pentru blat, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până la omogenizare.

2. Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile cu sare și ulei. Turnăm compoziția peste spuma de albușuri.

3. Adăugăm pudra de cacao, făina și praful de copt. Amestecăm cu grijă, într-o singură direcție, până obținem un aluat moale și omogen.

4. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas, în final trebuie să obținem 2 blaturi.

5. Pentru cremă, batem ouăle cu zahăr și punem amestecul la încălzit pe baie de aburi. Adăugăm ness-ul dizolvat în apă, ciocolata și sucul de lămâie. Luăm vasul de pe foc și amestecăm foarte bine. Adăugăm frișca bătută și mixăm bine.

6. Pentru sirop, punem zahărul într-un vas la caramelizat. Treptat, adăugăm apa și amesteăcăm. Fierbem la foc mic iar la final adăugăm sucul de lămâie.

7.Pentru a forma prăjitura, însiropăm blaturile și le tapetăm cu cremă. La final, decorăm cu glazură și sirop. Poftă bună!