7 motive pentru care ar trebui să începi să consumi Pomelo – Nr. 3 este important

Pomelo este un membru neobișnuit al citricelor, care are un număr surprinzător de beneficii pentru sănătatea oamenilor care sunt dispuși să facă un pic de căutare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sănătate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, îmbunătățirea digestiei , scăderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , creșterea rezistenței oaselor, reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, prevenirea cancerului , protejează inima , este de ajutor în pierderea in greutate , şi stimularea sănătății orale și dentare.

Pomelo sunt considerate fructe citrice și sunt strâns legate de grapefruit și ceilalți membri ai genului Citrus. Numele său științific este Citrus maxima deoarece este cel mai mare citrus. Cea mai apropiată mărime față de acest rege al citricelor este un grepfrut.

Pomelo sunt întâlnite în principal în Asia de Sud-Est, care este regiunea lor nativă. Nu a devenit populară în alte părți ale lumii, deoarece durează de obicei 8 ani ca semințele să poată începe să se înflorească și să dea roade.

De asemenea, o mare parte din greutatea și volumul acestuia sunt grele și necomestibile, în timp ce numai carnea interioară este gustoasă.

Gustul lor, totuși, este destul de plăcut, cu consistența grapefruitului fără aroma amară sau acidă.

Este de obicei palid verde sau galben în culoare, în timp ce carnea comestibilă din interior este o pulpă de culoare albă (sau, mai rar, roz sau roșu).

Istoria utilizării sale datează de cel puțin câteva sute de ani, deși probabil a fost cultivată mult mai mult decât în anumite țări din Asia de Sud-Est.

Valoarea nutritivă a fructului pomelo

Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datorează valorii lor nutriționale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele și conținutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , vitamina B6 și magneziu .

Nu are o varietate puternică de substanțe nutritive, dar acelea pe care le are sunt în proporții impresionante, în special vitamina C.