Leguma cu efect puternic cicatrizant, ajută la orice problemă a organismului – Se beau 300ml de suc pe zi – Cum se prepară

Varza este o legumă bogată în fitonutrienţi şi vitamine (A, C şi K), antioxidanţi naturali care previn apariţia cancerului şi a bolilor de inimă prin neutralizarea radicalilor liberi.

Sucul obţinut din frunze proaspete de varză este eficient în tratarea ulcerului gastric, datorită efectului puternic cicatrizant. De asemenea, varza are efect alcalinizant, neutralizând aciditatea gastrică. După ce ai spălat bine frunzele, taie-le în bucăţi mici şi pune-le într-un storcător. Sucul trebuie consumat imediat, pentru a nu se oxida.

De regulă, se beau câte 300 ml de suc de varză pe zi. Proprietăţile cicatrizante ale verzei se datorează mucilagiilor, sulfului, sărurilor de potasiu şi altor substanţe benefice pe care le conţine.

Varza, efect alcalin
Frunzele de varză, uşor înmuiate în apă călduţă, pot fi aplicate pe sâni atunci când ne dor ca urmare a alăptării. Acestea au efecte antiinflamatorii şi eliberează substanţe care ameliorează senzaţia de durere. De asemenea, frunzele de varză mai pot fi aplicate pe articulaţii dureroase.

Varza conţine vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar şi ne fereşte de răceli. De asemenea, este o sursă importantă de betacaroten, care protejează vederea de afecţiunile apărute odată cu înaintarea în vârstă, inclusiv cataracta. Varza este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă.