Gradinarii priceputi vin cu sfaturi utile pentru cultivatorii de legume. Pentru o hrana sanatoasa trebuie sa evitam folosirea chimicalelor. Iata cum poate fi folosita drojdia in culturile de castraveti si rosii.
Ingrediente: 3 litri de apa calda la 38 de grade, nu mai mult pentru ca drojdia nu va mai avea aceleasi proprietati.
100 de grame drojdie proaspata sau 10 grame de drojdie uscata
10 lingurite de zahar
Un recipient mai mare de 3 litri pentru ca drojdia isi mareste volumul cam de 2,5 ori
Pasul 1
Amestecam toate ingredientele si lasam drojdia sa fermenteze timp de 4 – 8 ore. Cel mai bine este sa fie pregatit amestecul dimineata si administrat seara. In timpul fermentarii se amesteca din cand in cand.
Pasul 2
Cand drojdia este fermentata se ia o galeata mare, se pun 7 litri de apa si se adauga cei 3 litri de amestec si de omogenizeaza bine.
Cu acest amestec se stropeste pamantul de sub castraveti si rosii. Aceasta fertilizare se repeta la 10 – 12 zile. Se poate folosi si la alte plante.
Acest ferilizator este folosit pentru cresterea recoltei, dar si ca tratament preventiv pentru bolile fungice. Ca tratament se aplica pe frunze dupa ce plantele sunt udate si doar seara dupa apusul soarelui. Solutia se pulverizeaza pe frunze. Daca faceti acest tratament la fiecare doua saptamani, plantele tale nu se vor imbolnavi.
Pentru că rețeaua de socializare ne-a cenzurat postările, sunt aproape oprite pentru ca dumneavoastră să nu le mai vedeți, vă rugăm să le dați mai departe, pentru a rezolva această situație!