Pentru Gospodine – Salam de casă – Am învățat să fac această rețetă minunată de la mama mea – Este complet natural

Salamul este un produs extrem de popular, fiind prezent atat la micul dejun de fiecare zi, cat si la masa de sarbatoare. Va prezentam o reteta de salam crud-zvantat delicios. Acest salam se intalneste in bucatariile traditionale ale mai multor tari. Este un mezel deosebit de delicios, aromat si satios, prepararea caruia este destul de simpla. Bucurati-i pe cei dragi cu un mezel de casa uimitor, fara aditivi chimici si conservanti.

Ingrediente -1.1 kg muschi de vita -1.5 lingura de sare -1 lingura de piper negru macinat -1 lingurita de cimbru -2 mate -85 ml de coniac -1.5 lingura de zahar -2 lingurite boia de ardei -200 ml de otet.

Mod de preparare: Dati carnea de vita prin masina de tocat. Potriviti carnea cu sare, zahar, piper negru, boia de ardei si cimbru. Amestecati. Adaugati la carne coniacul si amestecati. Acoperiti carnea cu folie alimentara si dati-l la frigider pentru 24 de ore. Inmuiati matele in otet si curatati-le. Umpleti matele cu carne si legati-le din ambele parti. Umpleti-le bine si legati-le cat mai strans, astfel incat sa nu ramana aer in interior.

Atarnati de un suport mezelul obtinut, intr-un loc racoros, bine aerisit (de exemplu, la balcon). La fel, puteti da salamul la frigider pentru 3 zile. Treceti cu un facalet peste salam, astfel incat acesta sa capete o forma mai turtita. Repetati procesul o data pe zi, timp de 10 zile. Pastrati salamul doar la balcon sau la frigider, pana va fi gata. Serviti salamul crud zvantat taiat felii subtiri, in calitate de aperitiv.