Pentru Gospodine – Drob de Ciuperci – Atât de gustos că nici nu îți dai seama că lipsește carnea

Reteta drobului de ciuperci: Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete / 3 cepe / 2 catei de usturoi / 1/2 cana de supa de legume / 2 linguri de faina / Sare si piper, dupa gust / Ulei pentru gatit / Patrunjel proaspat tocat.

Mod de preparare: Curata ciupercile si taie-le in bucati mici. Intr-o tigaie incinsa cu ulei, prajeste ciupercile la foc mic pana cand isi pierd din volum si incep sa se rumeneasca.

Adauga ceapa taiata cubulete si amesteca bine. Condimenteaza cu sare, piper si usturoi tocat marunt. Gatiti amestecul timp de cateva minute, pana cand ceapa devine translucida. Indeparteaza tigaia de pe foc si adauga faina, amestecand bine pana cand compozitia devine omogena.

Transfera amestecul de ciuperci intr-o tava de copt tapetata cu faina. Toarna supa de legume peste ciuperci si presara patrunjel proaspat tocat. Acopera tava cu folie de aluminiu si coace la 150 de grade Celsius timp de 30 de minute.

După 30 de minute, îndepărtează folia de aluminiu și mai lasă drobul la copt încă 10-15 minute până când suprafața devine auriu închis. Drobul de ciuperci este o alternativă excelentă pentru cei care vor să reducă consumul de carne sau să adopte o dietă vegetariană. În plus, acesta are un gust atât de bun încât nu vei simți nicio lipsă de carne. Poftă bună!