Folosita in suc sau feliata, lamaia este o adevarata sursa de antioxidanti care ajuta la lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Continutul sau de vitamina C este o adevarata mina de aur pentru a stimula sistemul imunitar si pentru a proteja organismul de mai multe boli.
Mai mult decat atat, coaja de lamaie pe care o arunca majoritatea oamenilor nu este lipsita de interes pentru organism, dimpotriva. Coaja de lamaie contine potasiu, beta-caroten, magneziu, vitamina C si calciu, esentiale pentru sanatate, ofera multe beneficii pe care ar fi util sa le evidentiezi.
Beneficiile coajii de lamaie
– Stimuleaza sistemul imunitar
Coaja de lamaie, ca si alte citrice, are o putere antioxidanta semnificativa. Cercetarile stiintifice au determinat activitatea imunostimulatoare a constituentilor fitochimici ai cojii de lamaie. Dar rolul vitaminei C a acesteia este la fel de important si un studiu a aratat ca aceasta din urma ar avea o multitudine de efecte benefice asupra functiilor celulare ale sistemului imunitar.
– Permite pierderea in greutate
Lamaia are reputatia de a avea un continut scazut de calorii si de a promova pierderea in greutate. Coaja sa nu face exceptie de la regula, deoarece poate induce pierderea de masa grasa, datorita polifenolilor pe care ii contine. Intr-un studiu, s-a demonstrat ca suplimentarea cu polifenoli suprima cresterea in greutate si previne obezitatea.
– Regleaza nivelul zaharului din sange
Datorita bogatiei sale in antioxidanti, lamaia ar ajuta la lupta impotriva dezvoltarii diabetului de tip 2. Cercetarile stiintifice au demonstrat, de asemenea, ca consumul de coaja de lamaie ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange.
– Reduce durerile articulare
Coaja de lamaie, ocolita in general din cauza aromei sale acidulate, este bogata in acizi organici precum acidul citric, acidul formic si acidul malic. Acestea actioneaza ca un antiinflamator si un relaxant pentru a reduce durerile articulare.
Cum sa te bucuri zilnic de coaja de lamaie
Consumul de coaja de lamaie nu este pe gustul tuturor. De asemenea, este posibil sa profiti de beneficiile sale introducandu-l diferit in alimentatia ta, astfel incat sa faca parte din mancarurile tale de zi cu zi. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti congelezi lamaile. Pentru a face acest lucru, este esential sa obtineti lamai organice, fara pesticide si fara ingrasaminte chimice.
Spalati bine lamaile apoi inmuiati-le in apa si otet alb timp de 20 de minute. Pune apoi lamaile intr-o punga pentru congelator . Odata ce lamaile sunt inghetate, le puteti rade pentru a culege mai usor coaja. Asadar, puteti adauga aceasta coaja la salate, inghetata sau chiar bautura preferata. Vei obtine un gust unic si foarte subtil pe care cu siguranta il vei aprecia in timp ce te bucuri de nutrientii pe care ii va aduce organismului tau.
Avertizari: Lamaia nu este recomandata in caz de ulcere, arsuri la stomac sau in caz de alergie la citrice.