Bine de știut – 8 motive pentru care ar trebui să începi să consumi Pomelo

Pomelo este un membru neobișnuit al citricelor, care are un număr surprinzător de beneficii pentru sănătatea oamenilor care sunt dispuși să facă un pic de căutare pentru el.

Aceste beneficii impresionante de sănătate ale fructului pomelo includ capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar, îmbunătățirea digestiei , scăderea tensiunii arteriale, reduce crampele, prevenirea anemiei , creșterea rezistenței oaselor, reducerea semnelor de îmbătrânire prematură, prevenirea cancerului , protejează inima , este de ajutor în pierderea in greutate , şi stimularea sănătății orale și dentare.

Pomelo sunt considerate fructe citrice și sunt strâns legate de grapefruit și ceilalți membri ai genului Citrus. Numele său științific este Citrus maxima deoarece este cel mai mare citrus. Cea mai apropiată mărime față de acest rege al citricelor este un grepfrut. Pomelo sunt întâlnite în principal în Asia de Sud-Est, care este regiunea lor nativă. Nu a devenit populară în alte părți ale lumii, deoarece durează de obicei 8 ani ca semințele să poată începe să se înflorească și să dea roade.

De asemenea, o mare parte din greutatea și volumul acestuia sunt grele și necomestibile, în timp ce numai carnea interioară este gustoasă. Gustul lor, totuși, este destul de plăcut, cu consistența grapefruitului fără aroma amară sau acidă.

Este de obicei palid verde sau galben în culoare, în timp ce carnea comestibilă din interior este o pulpă de culoare albă (sau, mai rar, roz sau roșu). Istoria utilizării sale datează de cel puțin câteva sute de ani, deși probabil a fost cultivată mult mai mult decât în anumite țări din Asia de Sud-Est.

Valoarea nutritivă a fructului pomelo
Motivul pentru care fructele pomelo sunt populare se datorează valorii lor nutriționale foarte puternice, inclusiv vitaminele , mineralele și conținutul organic cum ar fi vitamina C , potasiu , fibre dietetice , vitamina B6 și magneziu . Nu are o varietate puternică de substanțe nutritive, dar acelea pe care le are sunt în proporții impresionante, în special vitamina C.

Beneficiile De Sănătate Ale Pomeloului:

1. Îmbunătățește imunitatea
Deși o singură porție este mai mică decât un întreg de fructe, având în vedere cât de mare este, nu este o idee teribilă să mănâncaţi întregul fruct, având în vedere că fiecare felie conține aproximativ 60% din doza de vitamina C zilnică necesară.

Această sursă majoră de acid ascorbic a fost utilizată de generații în Asia de Sud-Est pentru un sistem imunitar rapid. Vitamina C acționează ca o substanță antioxidantă pentru a crește activitatea celulelor albe din sânge și a ataca radicalii liberi, care pot deteriora sistemele organelor din organism. Ajută la combaterea infecțiilor care duc la răceli, tuse, febră și simptome mai grave sau infecții microbiene, virale și bacteriene.

2. Ajută digestia
Majoritatea fructelor conțin cantități mari de fibre, iar pomelo nu fac excepție. Un fruct (numai carnea comestibilă) conține aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre. Aceasta promovează digestia sănătoasă și elimină probleme cum ar fi constipația și diareea. Conținutul ridicat de fibre îngroașă scaunul, promovează mișcarea netedă a tractului digestiv și stimulează secreția sucurilor digestive și gastrice pentru a descompune proteinele complexe și pentru a digera mai uşor alimentele. Aceasta menține funcționarea sistemului digestiv la un nivel ridicat.

3. Reglează tensiunea arterială
Pomelosul este o sursă foarte bună de potasiu, iar fiecare fruct conține aproximativ 37% din necesarul zilnic. Potasiul este un vasodilatator, ceea ce înseamnă că eliberează tensiunea vaselor de sânge și promovează creșterea circulației sângelui și oxigenarea organelor interne. De asemenea, reduce presiunea asupra inimii și scade șansele de arteroscleroză , infarct miocardic și accidente vasculare cerebrale (AVC).

4. Previne crampele corpului
Potasiul este, de asemenea, important pentru echilibrul fluidelor din organism, care este un aspect cheie al crampelor musculare și al rigidității. Fără niveluri adecvate de potasiu, pe care pomelo le poate furniza, este posibil să aveţi des crampe si cârcei și să deveniți sensibili la întinderi musculare și ligamentele sfâșiate.

5. Anti îmbătrânire
Nivelurile uriașe ale vitaminei C în pomelo acționează ca şi antioxidanți, care caută radicali liberi periculoși. Un efect advers pe care radicalii liberi îl provoacă este degradarea pielii, care are ca rezultat apariţia îmbătrânirii premature , lucruri cum ar fi ridurile, pielea lăsată și pete de vârstă. Consumul ridicat de vitamina C poate preveni acest lucru, așa că mâncați mai mulţi pomelo! Acesta conține, de asemenea, spermadină, o substanță chimică rară care se găsește de fapt în sperma umană, de unde și numele. Acest lucru a fost strâns legat de proprietățile anti-îmbătrânire !

6. Slăbire
Ambele grapefruit și pomelo conțin o „enzime de ardere a grăsimilor”, care vă poate ajuta să vă reduceți greutatea. Se numește carnitin pamitoil-transferază și nu se găsește în multe alimente . Cu toate acestea, fructul poate spori serios lupta împotriva balonării.

7. Sănătate orală și dentară
Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, care întărește țesuturile, organele și celulele. Acest lucru poate stimula rezistența gingiilor și a suprafețelor orale pentru a preveni infectarea sau slăbirea acestora, ceea ce poate duce la pierderea dinților și la afecțiunile orale periculoase.

8. Îmbunătățește sănătatea osoasă
Aportul de potasiu a fost legat de densitatea minerală osoasă, deoarece ajută la facilitarea absorbției altor minerale esențiale pentru menținerea puternică a oaselor. Prin urmare, pomelo pot ajuta la prevenirea osteoporozei și slăbiciunea generală a oaselor în organism.

Cuvinte de prudență: Nivelurile ridicate de vitamina C și potasiu din acest fruct pot face periculoase pentru pacienții cu afecțiuni hepatice și renale.

De asemenea, acei pacienți cu hipotensiune arterială (tensiune arterială scăzută) pot fi în pericol deoarece pomelosul scade semnificativ tensiunea arterială. În afară de asta, bucurați-vă de aceste fructe rare și puternice pentru o mai bună sănătate generală!

Cum să mănânci un pomelo? Pomelosul nu este cel mai ușor de mâncat , deoarece are o coajă groasă, însă o bună modalitate de a începe este să taie „capacul” de pe fructe și apoi să tăiem felii verticale pe părțile laterale ale fructelor.

De feliile exteriore formate pentru a descoperii fructul cărnos, care ar trebui să pară acum ca o portocală. Trageți secțiunile cărnoase în afară și scoateți semințele. Unele dintre țesuturile fibroase din jurul cărnii pot fi amare, deci fie scoateți-le, fie adăugați un pic de zahăr.

Ce este un pomelo? Un fruct pomelo este fructul pomeloului. Este ușor să încurci un pomelo cu un grapefruit sau alte citrice mari, dar acesta are un profil de gust și nutrițional propriu.

Fructul pomelo este, de obicei, palid verde sau galben când este copt, având o crustă groasă, albă în interior. În centrul unui pomelo se află carnea comestibilă, care este organizată ca o portocală și are culoarea unui grapefruit palid.

Este pomelo un grapefruit? Un pomelo nu este un grapefruit, deși este ușor să greșești între cele două, având în vedere dimensiunea, culoarea și gustul lor. Sunt ambii membri ai familiei de citrice și au multe din aceleași profiluri nutriționale. Pomelosul este cel mai mare citrus, dar grapefruitul este al doilea. Pomelii sunt originali din Malaezia, dar grapefruitul a fost întâlnit în Barbados și acum este în principal cultivat în China!