Coada șoricelului, urzicile sau pădădiile sunt recunoscute drept cele mai bune ceaiuri pentru rinichi. Cu plantele medicinale poți trata afecțiunile grave precum acumularea de nisip și infecțiile renale sau poți preveni apariția pietrelor și infecțiilor urinare.
Folosește ceaiuri pentru rinichi în mod regulat, dacă ai probleme cu nisipul la rinichi și cu vezica urinară. Dacă ai avut pietre la rinichi, de asemenea trebuie să bei frecvent ceaiuri pentru rinichi deoarece această afecțiune recidivează în cele mai multe cazuri.
De asemenea, dacă ai o dietă săracă în lichide, dacă mănânci prea multă carne, dacă ești sedentară și ai probleme cu infecțiile urinare, bea cât mai des ceaiuri pentru rinichi din plante medicinale bune.
De ce se îmbolnăvesc rinichii
Bolile renale se numesc boli tăcute, deoarece rinichii pot funcționa ani de zile fără să știi că suferă ”în tăcere”.
Rinichii sunt esențiali pentru organism: ei filtrează sângele, elimină acizii și toxinele, absorb sărurile minerale bune și au un rol în producția anumitor hormoni. Rinichii au nevoie de multe lichide sănătoase pe parcursul zilei pentru a funcționa corect.
Apa, laptele, supele de legume și ceaiurile din plante sunt foarte importante pentru rinichi.
Iată cele mai frecvente cauze care duc la îmbolnăvirea rinichilor:
Nu bei suficientă apă și lichide bune pentru organism; Mergi rar la baie și amâni eliminarea urinei până în ultimul moment; Consum prea mare de sare Consum prea mare de carne și alimente bogate în proteine Consum prea mare de alimente grase Consum frecvent de băuturi carbogazoase Consum frecvent de alcool Fumatul Sedentarismul Consum frecvent de băuturi cu cofeină și ciocolată.
Ceaiuri pentru rinichi. Ceaiuri care mențin rinichii sănătoși
Cele mai bune ceaiuri pentru rinichi trebuie consumate cel puțin două săptămâni pentru o cură completă, cu beneficii reale. Chiar dacă efectele nu se simt pe moment, rinichii se vor menține mai curați și mai sănătoși.
Consumul de ceaiuri pentru protecția rinichilor trebuie dublat cu un consum de apă adecvat și cu mai multă mișcare, pentru eliminarea toxinelor.
Ceaiul din cozi de cireșe
Cozile de cireșe conțin substanțe amărui cu efect diuretic care ajută la o mai bună eliminare a toxinelor și stimulează activitatea rinichilor.
Cum se pregătește: 1 linguriță de cozi de cireșe la o cană de apă fiartă, se lasă la infuzat 15 minute Cum se consumă: 3 căni pe zi înainte de masă
Ceaiul de păpădie Florile de păpădie au efect depurativ și diuretic și curăță bine rinichii și căile urinare.
Cum se pregătește: 2 lingurițe de păpădie la 250 ml de apă fierbinte, se lasă la infuzat 10 minute după ce a dat în clocot.
Cum se consumă: 2 căni pe zi, dimineața și seara, îndulcită cu miere.
Ceaiul de urzică Urzicile sunt foarte bune diuretice și ajută la combaterea inflamațiilor sau a depunerilor de nisip.
Cum se pregătește: 1 lingură de urzici uscate la o cană de apă, se lasă la infuzat timp de 15 minute.
Cum se consumă: se pot bea 2 – 3 căni pe zi, timp de 10 – 14 zile.
Ceaiul de brusture Această plantă amăruie are efect diuretic, antiinflamator și depurativ, ajută la curățarea rinichilor și previne infecțiile urinare.
Cum se pregătește: 1 linguriță de rădăcină de brusture se lasă la infuzat 15 minute într-o cană de apă clocotită.
Cum se consumă: se pot bea 2 – 3 căni pe zi timp de 10 zile Ceaiuri care elimină nisipul și pietrele la rinichi
Litiaza renală, adică depunerile de nisip și acumularea de pietre în rinichi, este o afecțiune des întâlnită printre români.
Mulți oameni care consumă apa dură de fântână sau de la chiuvetă, precum și cei care nu se hidratează suficient și consumă multă sare se confruntă c această afecțiune foarte dureroasă.
Există numeroase tratamente, intervenții prin diverse tehnici medicale, dar și ape terapeutice sau ceaiuri pentru rinichi care ajută la eliminarea pietrelor.
Ceaiul de pătrunjel Infuzat în concentrație mare, pătrunjelul are un efect puternic diuretic, ajută la dilatarea căilor urinare și la eliminarea unei cantități mai mari de urină care antrenează și depunerile din rinichi.
De asemenea, sucul din rădăcina de pătrunjel, preparat proaspăt este foarte bun când suferi de pietre la rinichi. Sucul din rădăcină de pătrunjel se poate combina cu suc proaspăt de morcovi.
Cum se pregătește: 200 gr de frunze și codițe de pătrunjel tocat la 250 ml de apă. Se infuzează timp de 15 minute și se bea îndulcit. Cum se consumă: se face o cură de ceai și suc de pătrunjel timp de 10 zile, două căni pe zi. Ceaiul din ochii șoricelului Această plantă este recunoscută drept un ”spărgător de pietre” și conține tot felul de acizi și taninuri care dizolvă depunerile de săruri din rinichi. Totodată, această plantă antrenează eliminarea nisipului din rinichi și previne noile depuneri. Cum se pregătește: 2 lingurițe la o cană cu apă, se infuzează timp de 15 minute.
Cum se consumă: se face o cură de cel puțin 14 zile, câte două-trei căni pe zi. Ceaiul de turmeric Turmericul conține curcumin și alți acizi puternici care dizolvă sărurile depuse în pereții rinichilor. Totodată, turmericul previne depunerea de noi pietre la rinichi și totodată apariția de tumori renale. Cum se pregătește: ½ linguriță de turmeric se infuzează în 200 ml de apă fierbinte, se dă în câteva clocote și se lasă timp de 10 minute.
Cum se consumă: se poate îndulci cu miere, se face o cură de 10 zile, câte 2 căni de ceai pe zi. Ceaiul de coada calului Este o plantă cu efect diuretic și depurativ puternic, capabilă să dizolve pietrele mai mici de rinichi care sunt formate din tot felul de săruri de sodiu și calciu și grăsimi.
Cum se pregătește: 2 lingurițe de plantă uscată la 250 ml de apă, se infuzează timp de 15 minute. Cum se consumă: se face o cură de 10 zile, câte 2 căni pe zi, care se poate relua după o pauză de 2 luni.
Ceaiul din mătase de porumb Mătasea de porumb este cunoscută din vremuri foarte vechi pentru protecția rinichilor. Ea previne depunerile de săruri în rinichi și totodată ajută la eliminarea pietrelor mai mici.
Cum se pregătește: 2 lingurițe de mătase de porumb la 200 ml de apă, se infuzează 15 minute. Cum se consumă: se poate îndulci cu miere, se face o cură de 15 zile pentru curățarea rinichilor.