Scapă de durerea de PICIOARE cu ROSTOPASCĂ – vindecă și problemele degetelor

Ciupercile care se localizează pe picioare se numesc ‘’tinea pedis’’ (‘’piciorul de atlet’’). Ele apar mai frecvent la sportivi și sunt favorizate de purtarea timp îndelungat a adidaşilor (favorizează umezeala și căldura). Boala are și o predispoziție genetică.

Ca manifestare clinică, apare în primul rând pruritul (mâncărimea) ce se poate asocia frecvent cu eritemul și chiar cu scuame (decojiri). Locul predilect pentru dezvoltarea ciupercilor este reprezentat de spațiile dintre degetele de la picioare.

Băi de picioare cu infuzie de rostopască Rostopasca (Chelidonium majus) secretă numeroase substanțe care combat ciupercile parazite. Are o puternică acțiune antimicotică. Tratamentul O mână de plantă se pune la macerat în 2 litri de apă la temperatura camerei vreme de 8-10 ore (de dimineața până după-amiază).

După trecerea acetui interval de timp, preparatul se strecoară, maceratul rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă se pune în alți 2 litri de apă clocotită și se lasă să stea acoperită timp de 20 de minute, apoi se filtrează. În final, se combină cele două preparate (maceratul și infuzia răcită), care se vor pune într-un lighean.

Se țin picioarele în acest lighean vreme de 20 de minute, adăugându-se din când în când apă fierbinte, astfel încât temperatura să fie cât de mare se poate suporta.

Tratamentul se face în fiecare seară, vreme de minimum 2 săptămâni. Pentru a evita reapariția ciupercii între degetele de la picioare, este nevoie ca tratamentul indicat să se facă la ambele picioare, chiar dacă este afectat doar unul dintre ele. Alte tratamente pe bază de rostopască: Cataplasma cu rostopască O mână de frunze mărunțite de rostopască se lasă timp de 1-2 ore să se înmoaie în apă caldă (40-50 grade Celsius). Se aplică apoi pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasă să acționeze vreme de 1 oră.

Ape cloruro – sodice Apele cloruro-sodice, cum ar fi apa de mare sau cea din lacurile sărate de la Amara, Techirghiol, Lacul Sărat, etc, constituie un medicament natural foarte puternic împotriva micozelor care apar la degetele picioarelor. Se recomandă băile de picioare cu o durată de minimum 30 de minute pe zi într-una din aceste ape. Mersul desculț, eficient Mersul desculț face ca infecțiile să stagneze sau să regreseze, întrucât aerul inhibă proliferarea ciupercilor parazite.