De Știut – 5 sfaturi utile pentru a rămâne tânăr

În discuțiile despre sănătate, ne concentrăm adesea pe exercițiile musculare și întărirea articulațiilor, și acest lucru este important. Cu toate acestea, picioarele noastre, în special tălpile, nu primesc atenția cuvenită. Cred că puține persoane consideră acest aspect.

Cu toate acestea, vechii vindecători chinezi știau că pe tălpile picioarelor noastre se află puncte active care au conexiuni cu toate organele interne și contribuie la funcționarea lor corectă. Stimularea acestor puncte poate susține sănătatea generală a corpului.

În același timp, este esențial să avem grijă de picioarele noastre, fără a neglija pedichiura. Acest aspect este mai important pentru sănătate decât pentru aspectul exterior.

Bătrânețea nu începe cu apariția ridurilor pe față, ci adesea cu problemele de sănătate ale picioarelor, așa cum susțineau medicii din trecut. Ce lucruri bune putem învăța din practicile asiatice pentru menținerea sănătății picioarelor și a tinereții?

Exerciții pentru picioare variate: Mersul pe călcâie, pe vârfuri, pe părțile exterioare și interioare ale piciorului poate întări mușchii picioarelor și îmbunătăți circulația sângelui. Acest lucru poate contribui la funcționarea optimă a organelor vitale. Poți încerca un exercițiu benefic: stai pe vârfuri și apoi coboară brusc pe călcâie. Acest “shake-up” activează forțele corpului.

Mersul descult: Mersul descult pe suprafețe denivelate precum pământ, iarbă, nisip sau pietriș poate aduce beneficii semnificative. În parcurile japoneze, se găsesc trasee speciale de masaj pentru picioare, accesibile pentru toată lumea.

Masaj pentru picioare: Zonele tălpilor ar trebui masate cu blândețe, folosind un ciocan mic din lemn sau cauciuc, un sucitor obișnuit sau o sticlă. Loviturile ușoare ar trebui aplicate de la baza degetelor până când simțiți căldura extinzându-se în tot corpul. Medicina chineză consideră că acest masaj este cea mai bună modalitate de a îmbunătăți circulația sângelui la nivelul picioarelor și a întregului corp. În caz de probleme de sănătate, puteți lovi zonele responsabile pentru organul afectat. De exemplu, pentru problemele de vedere, loviți baza celui de-al doilea și al treilea deget timp de cel puțin 5 minute pe zi.

Dușurile cu apă caldă și rece: Aceste dușuri mențin pielea picioarelor în formă, ceea ce poate avea un impact benefic asupra întregului corp. Aceste sfaturi simple vă pot ajuta să amânați îmbătrânirea și să rămâneți tineri pentru o perioadă mai lungă. Luați în considerare învățăturile vindecătorilor asiatici pentru sănătatea picioarelor. Multă sănătate!