De Știut – Ce înseamnă când ți-e poftă de murături – Mesajul pe care ți-l transmite corpul

Murăturile sunt nelipsite de pe masa românilor, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Totuși, te-ai întrebat vreodată de ce poftești uneori la acest aliment ș ice mesaj încearcă să-ți transmită corpul?

Castraveții murați, gogoșarii simpli sau cu conopidă sau ardei iuți, iată doar o parte dintre murăturile îndrăgite de români. Acestea nu lipsesc de pe masa atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă. Uneori, acestea sunt savurate la tocănițe, fripturi sau mâncăruri tradiționale.

Uneori mâncăm murături simple, goale, de poftă. Totuși, specialiștii au găsit și explicația pentru acest lucru.

Ce înseamnă dacă poftești la murături: Celebrul site statista.com a dezvăluit faptul că, în anul 2019, mai bine de patru milioane și jumătate de americani au consumat șase sau mai multe borcane cu murături într-un an.

În saramură sau în oțet, murăturile merg de minune cu o varietate de mâncăruri și au marele avantaj că sunt sărace în calorii.

Puțini știu însă faptul că murăturile conțin 23% din doza zilmnică de vitamina K, care este utilă corpului atunci când vine vorba despre coagularea sângelui. De asemenea, acest aliment conține între 21 și 24% din doza zilnică recomandată de vitamina A, ce este benefică pentru sistemul imunitar și pentru vedere.