Iată 9 întrebuințări extraordinare ale aspirinei – Simplu, ieftin și foarte eficient

Clasica aspirină nu este bună doar pentru durerile de cap sau pentru stările febrile. Se poate folosi inclusiv pentru picioare. Modul de preparare este cât se poate de simplu, costurile sunt accesibile pentru toată lumea, iar efectele benefice sunt garantate. Astfel se pot rezolva multe probleme care ne dau multe bătăi de cap, printre care cea a călcâielor crăpate, a varicelor sau a bătăturilor dureroase din talpă.

Problemele expuse mai sus apar fie din cauza pantofilor care ne strâng piciorul, fie din cauza deshidratării. Vestea bună este că odată ce ne decidem să apelăm la acest remediu, nici nu mai contează cum au apărut aceste probleme. Cine nu a avut grijă și are călcâiele crăpate își va reveni rapid și va putea merge liniștit, fără nicio durere sau jenă. Mai trebuie amintit că remediul descris jos este foarte bun și pentru varice, și pentru bătături.

Se prepară foarte simplu:
Pentru început este nevoie de următoarele ingrediente: 250 de ml de alcool (n.r. – 70% concentrație) și 10 aspirine. Se zdrobesc cele 10 aspirine până când se obține o pudră fină. În acel moment, praful respectiv se amestecă împreună cu alcoolul și amestecul obținut se lasă la rece minimum o zi și cel mult două.

La finalul zilei, scoateți amestecul-minune din frigider și puneți pe o bucată de tifon o cantitate suficientă pentru a acoperi zona afectată. Nu uitați, soluția are efect dacă este agitată foarte bine înainte de a fi aplicată pe picioare.

Pentru a fixa cât mai bine pansamentul cu soluția, este recomandat să folosiți și o folie din plastic, pe care o veți înfășura în jurul zonei afectate. Dimineața se îndepărtează pansamentul, se spală bine locul afectat și apoi zona respectivă se hidratează cu o cremă de calitate. Acest „ritual” trebuie repetat 10 zile, în fiecare seară.

Efortul va merita, o să vedeți. Varicele, bătăturile, pielea uscată și crăpăturile vor deveni doar niște amintiri urâte. Multe medicamente pot fi folosite în scopuri diferite și ele funcționează excelent, dar majoritatea persoanelor nu cunosc numeroasele utilizări ale acestora.

Acidul salicilic, de exemplu, care este componenta principală a aspirinei, se poate întrebuința în mai multe scopuri și este foarte eficient, dar oamenii îl folosesc doar ca pe anestezic și antipiretic. Noi am decis să vă povestim despre acele proprietăți benefice ale acidului salicilic, despre care probabil că nu știați! Există 9 întrebuințări ale aspirinei care vă vor surprinde și, după ce veți citi acest articol, veți avea permanent aspirină în casă!

1. Usucă coșurile
Chiar și după perioada adolescenței oamenii mai pot avea din când în când coșuri. Tot ce trebuie să faceți, în primul rând, este să pisați o pastilă de aspirină și să apoi adăugați puțină apă peste ea. Apoi aplicați pe coșuri pasta obținută și lăsați-o să acționeze pentru câteva minute. Clătiți apoi cu apă și săpun. Roșeața va dispărea, iar coșul va trece curând.

2. Întinerește pielea
Acidul salicilic din aspirină elimină celulele moarte ale pielii și excesul de sebum. Pisați 5 pastile de aspirină și amestecați-le cu un sfert de cană de apă și cu o linguriță de miere. Aplicați pe față și lăsați să acționeze timp de 10 minute. Spălați-vă cu apă călduță. Utilizarea regulată a acestei măști va trata problemele pielii și o va reîntinerii.

3. Tratează bătăturile
Trebuie mai întâi să pisați 5 pastile de aspirină și să le amestecați cu suc de lămâie și jumătate de lingură de miere. Aplicați pasta pe bătături și înfășurați-vă picioarele într-un prosop cald. Apoi le înveliți în peliculă. După 10 minute scoateți pelicula și efectele vă vor surprinde!

4. Elimină mătreața
Pisați 2 pastile de aspirină până veți obține o pudră fină. Adăugați pudra în șampon și apoi folosiți șamponul. Această combinație va trata și va preveni apariția mătreții.

5. Elimină urmele de transpirație
Acest truc ușor vă va ajuta să eliminați urmele de transpirație de pe haine: pisați câteva pastile de aspirină și adăugați jumătate de cană de apă. Apoi înmuiați suprafața cu urme de transpirație și lăsați pentru câteva ore.

6. Restabilește culoarea părului
Aspirina vă poate ajuta să vă restabiliți strălucirea și volumul părului. Dizolvați 6-8 pastile de aspirină într-un pahar cu apă călduță și aplicați soluția obținută pe păr. Lăsați să acționeze timp de 10-15 minute.

7. Înlătură grăsimea de pe vase
Trebuie să preparați o pastă de curățare zdrobind câteva pastile de aspirină și adăugând puțină apă. Apoi încercați să curățați vasele cu ea.

8. Aspirina va face ca florile din vază să reziste mai mult
Adăugați o pastilă de aspirină pisată în apa din vaza cu flori. După aceasta puteți fi siguri că florile dumneavoastră vor rezista mai mult.

9. Ajută la ameliorarea simptomelor înțepăturilor de insecte.
Pentru a ameliora inflamația și mâncărimea în cazul unor înțepături de insecte, aplicați o pastilă pisată pe zona afectată. Dacă sunteți alergici la înțepăturile de albină, mergeți la doctor.