Pentru Gospodine – Cum să faci cei mai aromați si crocanți cartofi la cuptor – Rețeta

Cartofii crocanți la cuptor pot fi o alternativă sănătoasă și delicioasă la variantele prăjite în ulei. Iată o rețetă simplă pentru a-i prepara:

Ingrediente:
4 cartofi mari, curățați și tăiați în bastonașe sau cuburi
2-3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță de sare (sau după gust)

½ linguriță de piper negru măcinat (sau după gust)
1 linguriță de pudră de usturoi (opțional)
1 linguriță de pudră de ceapă (opțional)
Oregano, rozmarin sau alte ierburi aromatice la alegere (opțional)

Instrucțiuni:
Preîncălziți cuptorul la 220°C și pregătiți o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt sau o tavă unsă cu ulei. Într-un bol mare, combinați cartofii tăiați cu uleiul de măsline și amestecați bine pentru a-i acoperi uniform.

Adăugați sarea, piperul, pudra de usturoi și pudra de ceapă, precum și orice ierburi aromatice doriți. Amestecați din nou pentru a se distribui uniform condimentele. Răspândiți cartofii într-un singur strat pe tava pregătită.

Coaceți în cuptor timp de aproximativ 30-40 de minute, sau până când cartofii sunt crocanți și aurii, amestecându-i ocazional pentru a se rumeni uniform. Scoateți cartofii crocanți din cuptor și serviți imediat.

Opțional, puteți adăuga o linguriță de parmezan ras sau brânză cheddar rasă peste cartofi la sfârșitul coacerii pentru un plus de arome.

Acești cartofi crocanți la cuptor sunt mai sănătoși decât variantele prăjite în ulei, dar totuși oferă acea textură crocantă pe care o iubim. Puteți adapta condimentele și ierburile aromatice în funcție de preferințele personale.