Pentru Gospodine – Rețetă de cornulețe cu zahăr transmisă din generație în generație

Cornulețe fragede, crocante și cu umplutura preferată – ce poate fi mai gustos alături de ceaiul sau cafeaua aromată de dimineață? Se prepară și se coc foarte repede.

Cornulețele sunt foarte gustoase calde, dar îți păstrează același gust și peste câteva zile. Atât copiii, cât și adulții le vor mânca în câteva clipe. Preparați chiar acum aceste dulciuri minunate!

Ingrediente: -250 g de margarină (unt)
-0.5 pahar de lapte cald
-2 ouă

-1 linguriță de drojdii uscate
-0.5 pliculeț de praf de copt
-500 g de făină (3-3.5 pahare)

Mod de preparare: 1. Topiți margarina. Cerneți făina împreună cu praful de copt. Frecați drojdiile cu făina. 2. Bateți ouăle, adăugați laptele și margarina. Frământați aluatul, acoperiți-l cu o folie alimentară și dați-l la frigider pentru două ore. 3. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

4. Porționați aluatul în 5 părți. Puneți pe masă, în formă de piramidă, 3 linguri de zahăr (puteți amesteca zahărul cu scorțișoara).

5. Puneți o bucată de aluat în zahăr și întindeți o foaie de 5-6 mm. Tăiați aluatul în triunghiuri și formați cornulețe. 6. Umplutura o alege fiecare în funcție de preferințe. 7. Puneți cornulețele pe tava de copt și le coaceți 20 de minute până se rumenesc. Poftă bună!