Pentru Gospodine – Rețeta originală explicată pas cu pas – Tort Pădurea Neagră

Tortul Pădurea Neagră cu cireșe este foarte gustos. L-am pregătit chiar săptămâna trecută când am sărbătorit ziua de naștere a soțului meu. Toți invitații au mai cerut o felie. Rețeta pe care am folosit-o eu este explicată pas cu pas în rândurile de mai jos.

Ingrediente pentru blat:
6 ouă, 150 gr zahăr
60 gr făină de grâu, 60 gr amidon
60 gr cacao, 1 linguriță praf de copt
5 linguri coniac de cireșe, 5 linguri suc de cireșe

Ingrediente pentru umplutură:
350 gr cireșe fără sâmburi
250 ml suc de cireșe, 5 linguri zahăr
1 lingură de scorțișoară
2 linguri amidon, 5 linguri apă

În plus:
200 ml suc de cireșe
300 ml smântână dulce pentru frișcă
3 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente pentru decor:

500 ml smântână dulce pentru frișcă
Ciocolată rasă și cireșe

Mod de preparare:
Batem albușurile cu mixerul până obținem o spumă tare. Separat, amestecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm sucul de cireșe și coniacul și amestecăm ușor doar cât să combinăm ingredientele. Amestecăm făina cu praful de copt, cacaoa și amidonul și o adăugăm treptat în castronul cu gălbenușuri. La final, adăugăm, spuma de albușuri și amestecăm totul cu o spatulă sau o lingură de lemn.

Turnăm amestecul obținut într-o tavă rotundă (eu am folosit una cu diametru de 26 cm) tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade și coacem blatul timp de 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea, pentru a verifica dacă blatul este copt. După ce s-a copt, îl scoatem din cuptor și-l lăsăm să se răcească. Abia după ce s-a răcit, îl scoatem din tavă și-l tăiem, pe orizontală, în 3 părți egale. Însiropăm fiecare blat cu suc de cireșe.

Pentru a pregăti umplutura, punem cireșele, sucul de cireșe, zahărul și scorțișoara într-o cratiță și așteptăm să fiarbă. Separat amestecăm amidonul cu apa. Când cireșele încep să fiarbă adăugăm amidonul și continuăm să amestecăm până se îngroașă.

Cât umplutura este încă fierbinte o întindem peste două dintre cele 3 blaturi. Lăsăm umplutura să se răcească. Batem 300 ml de smântână dulce cu zahărul vanilat, pentru a obține o frișcă delicioasă. Întindem jumătate din frișcă peste primul blat cu umplutură de cireșe. Punem deasupra cel de-al doilea blat cu umplutură de cireșe și adăugăm frișca rămasă. Acoperim stratul de frișcă cu cel de-al treilea blat și apăsăm ușor cu mâinile. Batem 500 ml de smântână dulce până obținem o frișcă fermă. Îmbrăcăm tortul în frișcă și mai păstrăm puțin pentru decor.Tocăm ciocolata cu un cuțit și o lipim cu palmele pe părțile laterale ale tortului. Punem frișca rămasă într-un pos și decorăm tortul. Deasupra adăugăm câte o cireașă. În mijloc, adăugăm bucățele de ciocolată. Lăsăm tortul la frigider peste noapte, iar a doua zi îl putem tăia și servi. Poftă bună și spor la gătit!