Pentru gospodinele noastre – O rețetă de ardei cu usturoi la borcan pentru iarnă

În culinărie fără experimente este imposibil, mereu apare ceva nou și interesant de încercat. De aceea v-am pregătit o rețetă minunată ardei roșu cu gust de usturoi la borcan – este o gustare apetisantă pe timpul iernii.

Acești ardei pot fi adăugați în diverse salate și supe, pot fi serviți și la masa de sărbătoare. Vă sfătuim să gătiți astfel de ardei, nu veți regreta!

Ingrediente:3 kg ardei roșu;
un mănunchi de verdeață;
10 căței de usturoi;
250 ml ulei;

1 pahar de zahăr;
500 ml oțet;
3 linguri sare;
5 boabe de piper negru;
1 frunză de dafin.

Mod de preparare: Curățați ardeii de semințe și tăiați-i felii mari. Tăiați usturoiul mărunt, puteți să puneți cuțițul paralel peste usturoi și să-l pisați puțin apoi să-l mărunțiți. Tocați mărarul proaspăt sau pătrunjelul. Sterilizați borcanul și capacul în apă care clocotește.

Amestecați într-o cratiță oțetul de mere de 9% și uleiul. Adăugați zahărul, sarea și frunza de dafin. Puneți cratița pe foc și dați compoziția în clocot. Puneți apoi ardeii, pe rând, în cratiță și fierbeți 4-5 minute. Apoi puneți-i în borcan. Faceți așa și cu usturoiul și verdeața. Când toți ardeii sunt căliți, nu aruncați apa din cratiță ci turnați-o peste ardei în borcan.

Frunza de dafin nu o puneți în borcan, iar la fundul borcanului puneți boabele de piper negru. Acoperiți borcanele cu capace și astupați-le cu o plapumă ca să se răcească lent. Dacă doriți ca să fie mai diversificat, atunci folosiți ardei de diverse culori. Pofta buna!